Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 6 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om behandlingsdomme til voldelige partnere som forsøg (B 85), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 14. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 6 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om behandlingsdomme til voldelige partnere som forsøg fra Folketingets Retsudvalg (B 85):

 

”Det fremgår bl.a. af evalueringen, at en del af den efterfølgende hjælp kan være tilbud om psykologhjælp, rådgivning m.v. til den voldelige mand. I den forbindelse vil Socialministeriet som en delmængde af satspuljeaftalen iværksætte en udvikling af de eksisterende behandlingsmuligheder for voldelige mænd således, at tilbuddet kan blive landsdækkende.

Ministeren bedes redegøre for, hvordan der er fulgt op på denne tilkendegivelse.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Velfærdsministeriet, som har oplyst følgende:

 

”Dialog mod Vold har i 2005-08 fået bevilget 5,8 mio. kr. årligt til etablering af tilbud om behandling af voldsudøvende mænd og 2,0 mio. kr. årligt til opgradering af den sociale indsats i kommunerne, herunder samarbejde med politi og kommuner set i lyset af den nye bortvisningslov.

 

Som led i udmøntningen af satspuljeaftalen for 2007 blev afsat en pulje til flere behandlingsmuligheder for voldelige mænd. Dialog mod Vold, Manderådgivningen (Herning Kommune) og Familieorienteret behandlingstilbud til voldelige mænd (Krisecenter Odense) fik tildelt en 4-årig bevilling. Satspuljebevillingen var på i alt 15 mio. kr. over de 4 år.

 

Herudover modtager Alternativ til Vold i Roskilde kr. 700.000,- årligt i perioden 2007-10 til rådgivning. Rådgivningen har til formål at yde et behandlingstilbud til mænd, som har volds- eller aggressionsproblemer i forhold til deres samlivspartner.”