Dato:

30. april 2008

Kontor:

Lovkontoret

J.nr.:

2007/4032-32

Sagsbeh.:

MMI

Fil-navn:

Besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 11 ad L 131 stillet af Folketingets Integrationsudvalg til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 24. april 2008.

 

Spørgsmål:

”Hvordan garanterer regeringen, at også den forfulgtes eventuelle medbragte familie udrejser af Danmark, når ”frirums-perioden” (opholdstilladelsen) udløber?”

Svar:

Grundlaget for en opholdstilladelse til medfølgende familiemedlemmer vil være opholdsgrundlaget for forfatteren m.fl., der er meddelt opholdstilladelse som led i fribyordningen. Hvis forfatteren ikke længere har opholdstilladelse og skal udrejse af Danmark, vil familiens opholdstilladelse således ikke kunne forlænges, og familien skal også udrejse af Danmark.

 

Hvis den pågældende ikke udrejser frivilligt, vil politiet drage omsorg for udrejsen, dvs. udsende den pågældende tvangsmæssigt, jf. udlændingelovens § 30.

 

Det bemærkes, at ICORN har oplyst, at hvis der er behov herfor, vil ICORN, efter at forfatteren har haft 2 Ã¥rs ophold i en medlemsby, søge at formidle kontakt til andre af byerne i det internationale netværk, hvor forfatteren m.fl. kan tilbydes ophold. Â