Speciakonsulent

Jens Kristian Birthin

 

Dato: 17. marts 2008

 

Journalnr: AU-2008-219-022

Delregnskab:

Stillingstype:

Enhed:

Sted:

 

CPR-nr:

Reference: jkb

 

Direkte tlf: 89421163

Direkte fax: 89421112

E-post: [email protected]

 

Afsenders CVR-nr:

41-82-66-14


Ministeriet for Flygtninge, 

Indvandrere og Integration

Holbergsgade 6

1057 København K

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høring om udkast til forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Rekruttering af udenlandsk arbejdskraft).

 

Aarhus Universitet er en undervisnings- og forskningsinstitution med mange udenlandske ansatte. En af prioriteringerne i universitetets netop vedtagne strategi er internationalisering, idet det understreges, at det internationale samarbejde og den internationale rekruttering skal forøges i årene frem til 2012. Universitetet forventer derfor at få brug for stadig flere udenlandske medarbejdere.

 

Generelt hilser universitetet det derfor velkommen, at regelgrundlaget og processen i forbindelse med rekruttering af udenlandsk arbejdskraft lettes.

 

Universitetet er forhåndsgodkendt som arbejdsgiver, hvilket betyder en lettelse i proceduren i forbindelse med rekruttering af medarbejdere fra de nye EU-stater, som kan begynde at arbejde, så snart ansøgning om opholds- og arbejdstilladelse er indsendt til Udlændingeservice.

 

Universitetet finder i den forbindelse, at det er en væsentlig procedurelettelse, at en udlænding der har opholdstilladelse og som har indgået aftale om eller fået tilbud om et nyt ansættelsesforhold, ved indgivelse af ansøgning til Udlændingeservice om opholdstilladelse i medfør af det nye ansættelsesforhold opnår ret til ophold og arbejde i tiden, indtil Udlændingeservice har taget stilling til, om udlændingen kan meddeles (en ny) opholdstilladelse på grundlag af det nye ansættelsesforhold (ny § 9a, stk. 20).

 

Afslutningsvis skal det understrege, at universitetets efterspørgsel af arbejdskraft fra udlandet alt overvejende retter sig mod højt specialiseret videnskabeligt personale på minimum kandidatniveau.

 

Med venlig hilsen

 

Jens Kristian Birthin

specialkonsulent

Kopi til:         Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen

                      Universitetsdirektør Niels Højberg

                      Vicedirektør Ole Olsen

                      Kontorchef Svend Larsen

HUM, SUN, SAM, TEO, NAT, DJF, DMU, ASB og DPU

                      Danske Universiteter, sekretariatet

                     

                    Â