J.nr.:

2007/4009-71

 

 

 

Ændringsforslag

til

forslag til lov om ændring af udlændingeloven

 

(Rekruttering af udenlandsk arbejdskraft m.v.)

[af integrationsministeren (Birthe Rønn Hornbech)]:

 

 

Af integrationsministeren

 

 

Til § 1

 

1) I indledningen indsættes efter ”lov nr. 379 af 25. april 2007”: ”og lov nr. 264 af 23. april 2008”.

 

2) Efter nr. 3 indsættes som nyt nummer:

”01. § 9 a, stk. 12, affattes således:

”Stk. 12. Det regionale beskæftigelsesråd afgiver efter anmodning fra Udlændingeservice en udtalelse om, hvorvidt betingelserne i stk. 2, nr. 2-6, stk. 5, 6 eller 9 er opfyldt. Udtalelsen kan indhentes i elektronisk form.”

 

[Teknisk rettelse]

 

3) Nr. 4 affattes således:

”4. § 9 a, stk. 15, ophæves, og i stedet indsættes:

”Stk. 15. Ministeren for flygtninge, indvandrere og integration fastsætter nærmere regler om en greencardordning, herunder om pointsystemet.

Stk. 16. En udlænding, der har opholdstilladelse efter stk. 2, nr. 2-4 og 6, og som har indgået aftale eller fået tilbud om et nyt ansættelsesforhold, kan efter indgivelse af ansøgning om opholdstilladelse i medfør af det nye ansættelsesforhold opholde sig her i landet og arbejde i tiden, indtil der er taget stilling til, om udlændingen kan meddeles opholdstilladelse. Ansøgning om ny opholdstilladelse skal indgives senest på det tidspunkt, hvor udlændingen påbegynder nyt arbejde.

Stk. 17. En udlænding, der har opholdstilladelse efter stk. 2, nr. 2 eller 3, og som bliver uforskyldt ledig, kan gives opholdstilladelse i op til 6 måneder fra ansættelsens ophør med henblik på at søge nyt arbejde. Udlændingen skal senest umiddelbart efter, at udlændingens ansættelsesforhold er ophørt, indgive ansøgning herom. Stk. 3 og 16 finder tilsvarende anvendelse.

Stk. 18. En opholdstilladelse efter stk. 2, nr. 1, kan forlænges, hvis udlændingen

1)       er i fast beskæftigelse af et vist omfang pÃ¥ tidspunktet for afgørelse om forlængelse eller

2)       har været i fast beskæftigelse af et vist omfang og er blevet uforskyldt ledig i indtil 3 mÃ¥neder før tidspunktet for indgivelse af ansøgning om forlængelse.

Stk. 19. En opholdstilladelse efter stk. 2, nr. 2, kan forlænges, uanset at fagområdet på tidspunktet for afgørelse om forlængelse ikke er omfattet af positivlisten, hvis udlændingen er i samme ansættelsesforhold, som lå til grund for meddelelse af opholdstilladelsen.

Stk. 20. En opholdstilladelse efter stk. 2, nr. 3, kan forlænges, uanset at den årlige aflønning ikke opfylder mindstebeløbet på tidspunktet for afgørelse om forlængelse, hvis udlændingen er i samme ansættelsesforhold, og den årlige aflønning fortsat opfylder den beløbsgrænse, som lå til grund for meddelelse af opholdstilladelsen.”.”

 

[Teknisk rettelse]

 

4) Efter nr. 7 indsættes som nyt nummer:

”02. I § 19, stk. 6 ændres ”stk. 1, nr. 2-8,” til ”stk. 1, nr. 2-9”.”

 

[Konsekvensændring]

 

 

Til § 2

 

1) I § 2, stk. 2, ændres ”stk. 20” til ”stk. 15”.

 

[Teknisk rettelse]

 

 

 

Bemærkninger

 

Til § 1

 

Til nr. 1-3.

 

Der er tale om tekniske rettelser som følge af vedtagelse af lov nr. 264 af 23. april 2008 om ændring af udlændingeloven (Ændring af reglerne om ophold på grundlag af beskæftigelse for statsborgere i Bulgarien, Estland, Letland, Litauen, Polen, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet og Ungarn m.v.).

 

I den foreslåede § 9 a, stk. 15, er ”green card-ordningen” ændret til ”greencardordningen” som følge af anbefaling af Sprognævnet.

 

Til nr. 4.

 

Der er tale om en konsekvensændring.

 

 

Til § 2

 

Der er tale om en teknisk rettelse som følge af vedtagelse af lov nr. 264 af 23. april 2008 om ændring af udlændingeloven (Ændring af reglerne om ophold på grundlag af beskæftigelse for statsborgere i Bulgarien, Estland, Letland, Litauen, Polen, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet og Ungarn m.v.).