Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Christiansborg

1240 København K.

 

[email protected]

 

 

 

 

 

 

 

København, den 2. juni 2008

 

 

Vedr. L134 - ændringsforslag

 

L134 har netop været drøftet i BFEs Copyright-/Afgiftsudvalg.

 

En afgift på de 2,70 kr. pr. kg. vil give ekstraordinært store administrative byrder, da ingen af de mange batterisælgende virksomheder i BFE arbejder med kg i forhold til batterier. Al fakturering foregår ved nævnelse af antal styk. En stykafgift vil således på alle måder være at foretrække, da man herved også fjerner alle de fejl en omregning uvægerligt vil give. Det er også at foretrække selv om Folketinget måtte beslutte, at der så skal indrettes to eller flere afgiftsklasser, således at mindre/lette batterier beskattes mildere end større/tunge batterier.

 

Det giver i øvrigt store problemer for importørerne at finde og veje indbyggede batterier i fladskærme og anden forbrugerelektronik. Når det er svært, betyder det ikke kun, at det er svært at udfylde indberetningsskemaer korrekt, det betyder også at alle former for kontrol bliver vanskeliggjort.

 

Sluttelig kan jeg nævne, at det for mig er oplyst, at man i sin tid ændrede afgiftsopkrævningen på nikkel-cadmium-batterier fra kg til styk af de samme grunde, som anføres ovenfor.

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

Niels Jørgen Langkilde

Branchedirektør

BFE

Christiansborggade 1

1558 København V.