Tillægsbetænkning afgivet af Miljø- og Planlægningsudvalget den 0. juni 2008

1. udkast

Tillægsbetænkning

over

Forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse og om ophævelse af lov om godtgørelse i forbindelse med indsamling af hermetisk forseglede nikkel-cadmium-akkumulatorer (lukkede nikkel-cadmium-batterier)

(Producenters og importørers ansvar for udtjente batterier og akkumulatorer m.v.)

 

1. Udvalgsarbejdet

Lovforslaget blev fremsat den 27. marts 2008 og var til 1. behandling den 8. april 2008. Lovforslaget blev efter 1. behandling henvist til behandling i Miljø- og Planlægningsudvalget. Udvalget afgav betænkning den 22. maj 2008. Lovforslaget var til 2. behandling den 3. juni 2008, hvorefter det blev henvist til fornyet behandling i Miljø- og Planlægningsudvalget.

Møder

Udvalget har, efter lovforslaget blev henvist til fornyet udvalgsbehandling, behandlet dette i 1 møde.

Skriftlige henvendelser

Udvalget har under den fornyede behandling af lovforslaget modtaget skriftlige henvendelser fra Brancheforeningen ForbrugerElektronik og RenoSam.

Miljøministeren har over for udvalget kommenteret de skriftlige henvendelser til udvalget.

Samråd

Udvalget har under den fornyede behandling af lovforslaget stillet 1 spørgsmål til miljøministeren til mundtlig besvarelse. Ministeren har besvaret spørgsmålet i et samråd med udvalget den 4. juni 2008. Ministeren har i forlængelse af samrådet sendt udvalget det talepapir, der lå til grund for ministerens besvarelse af spørgsmålet.

Spørgsmål

Udvalget har under den fornyede behandling af lovforslaget stillet 2 spørgsmål til miljøministeren til skriftlig besvarelse, som denne har besvaret.

2. Indstillinger og politiske bemærkninger

Ny Alliance, Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Sambandsflokkurin var på tidspunktet for tillægsbetænkningens afgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang til at komme med indstillinger eller politiske udtalelser i tillægsbetænkningen.

En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt i tillægsbetænkningen.Der gøres opmærksom på, at et flertal eller et mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.

  Peter Juel Jensen (V) nfmd.  Eyvind Vesselbo (V) Â  Erling Bonnesen (V) Â  Birgitte Josefsen (V) Â  Jørn Dohrmann (DF) Â  Liselott Blixt (DF) Â  Per Ã˜rum Jørgensen (KF) Â  Knud Kristensen (KF) Â  Hans Christian Thoning (V) Â  Torben Hansen (S) Â  Mette Gjerskov (S) Â  Flemming Møller Mortensen (S) Â  Ida Auken (SF) Â  Steen Gade (SF) fmd.  Johs. Poulsen (RV) Â  Per Clausen (EL) Â  Juliane Henningsen (IA) 

Ny Alliance, Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.

Folketingets sammensætning

 

Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)

47

 

Ny Alliance (NY)

3

Socialdemokratiet (S)

45

 

Inuit Ataqatigiit (IA)

1

Dansk Folkeparti (DF)

25

 

Siumut (SIU)

1

Socialistisk Folkeparti (SF)

23

 

Tjóðveldisflokkurin (TF)

1

Det Konservative Folkeparti (KF)

17

 

Sambandsflokkurin (SP)

1

Det Radikale Venstre (RV)

9

 

Uden for folketingsgrupperne

2

Enhedslisten (EL)

4

 

(UFG)

 

 

+++Bilag+++Bilag 1

Oversigt over bilag vedrørende L 134 efter afgivelse af betænkning

Bilagsnr.

Titel

11

Betænkning afgivet d. 22/5-08

12

Henvendelse af 2/6-08 fra Brancheforeningen ForbrugerElektronik

13

Henvendelse af 2/6-08 fra RenoSam

 

 

Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 134

Spm.nr.

Titel

19

Spm. om kommentar til henvendelse af 2/6-08 fra Brancheforeingen ForbrugerElektronik, til miljøministeren, og ministerens svar herpå

20

Spm. om kommentar til henvendelse af 2/6-08 fra RenoSam, til miljøministeren, og ministerens svar herpå

 

 

Oversigt over samrådsspørgsmål vedrørende L 134

Samråds-spm.nr.

Titel

A

Samrådsspm. om ministerens kommentarer til henvendelserne fra Branchen Forbrugerelektronik og RenoSam og herunder vurdere, hvilke konsekvenser oplysningerne vil få for lovforslaget, til miljøministeren