J.nr. MST-705-00027

 

Den

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 14 (L 134) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål: "Er det miljøministerens opfattelse, at den valgte finansieringsform for indsamlingen af batterier fra husholdninger, giver kommuner og affaldsselskaber de bedste muligheder og motivation til at indsamle batterier?"

     

 

Svar:

Jeg mener, at den valgte finansieringsform giver kommuner og affaldsselskaber de bedste muligheder og motivation for at indsamle batterier.

 

Kommunerne får i den opfølgende bekendtgørelse til lovforslaget pligt til at etablere indsamlingsordninger for batterierne. Jeg vil i den forbindelse gerne drøfte med de politiske parter og KL og andre interessenter mulige måder til at optimere kommunernes indsamling f.eks. i form af, at producenter opgør de indsamlede mængder af batterier, som de modtager fra de enkelte kommuner.

 

Jeg tror på, at kommunerne er interesseret i at vælge indsamlingsformer, der giver en effektiv indsamling.

 

Det skal i den forbindelse med finansieringsprincippet bemærkes, at kommunerne tildeles et fast beløb for at løse opgaven med indsamlingen af batterier. Kommunerne har således et incitament til at løse opgaven så effektivt som muligt, idet beløbstildelingen er uafhængig af omkostningerne.

 

Den valgte finansieringsmodel sammen med kommunens mulighed for at følge resultatet af deres indsamling, tror jeg, giver kommunerne den bedste motivation for at indsamle batterier.

 

Jeg kan endvidere henvise til min besvarelse af spørgsmål 10, hvori problemstillingen også gennemgås.