J.nr. MST-705-00027

 

Den

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 9 (L 134) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål "Vil ministeren oplyse, hvad en udsættelse af lovforslaget vil betyde?"

     

 

Svar

Direktivets frist for implementering er fastsat til den 26. september 2008. I lovforslagets § 2 er det anført, at lovforslagets formelle regler skal træde i kraft 15. juni 2008, mens de direkte bestemmelser om bl.a. producenternes indsamlingspligt og finansiering af kommunernes indsamling, skal træde i kraft 1. januar 2009.

 

De administrative bestemmelser skal efterfølgende fastsættes i en bekendtgørelse, der ligeledes tænkes at træde i kraft den 1. januar 2009.

 

Efter dialog med producenterne, kommunerne samt den private organisation, der skal administrere ordningen i henhold til lovforslaget vurderes det at være nødvendigt med minimum et halvt år til at etablere de administrative systemer og igangsætte de praktiske ordninger, som et håndterings- og finansieringssystem forudsætter. Udsættelsen af lovforslagets ikrafttræden i forhold til direktivet på ca. 3 måneder anses derfor for nødvendig.

 

Hvis lovforslaget udsættes et halvt år, vil implementeringen af direktivet blive udsat yderligere et halvt år. En fremsættelse i 1. samling i 2008-2009 vil derfor betyde en ikrafttræden af lovforslaget tidligst i midten af 2009, og dermed en forsinkelse på ca. 9 måneder i forhold til direktivets frist.