Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 24. april 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 2 (L 148), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Eigil Andersen (SF).

 

 

Spørgsmål nr. 2:

”Vil regeringen forøge bloktilskuddet til kommunerne, bevillingerne til regionerne og bevillingen til de statslige institutioner med et beløb, der svarer til merudgiften til forlængelsen af arbejdsgiverperioden?”                 

 

 

Endeligt svar:

Forslaget påvirker kommunale, statslige og private arbejdsgivere ens.

 

Principperne for kompensation af kommuner og regioner som følge af ny lovgivning mv. fremgår af Vejledning om det udvidede totalbalanceprincip (DUT vejledningen). Spørgsmålet om kompensation af kommuner og regioner som følge af udvidelsen af sygedagpengelovens arbejdsgiverperiode indgår efter sædvanlig praksis i forhandlingerne mellem regeringen, KL og Danske Regioner om de samlede rammer for henholdsvis den kommunale og regionale økonomi.

 

Regeringen har besluttet, at kompensere de statslige institutioner.

 

Forslaget fremmer arbejdsgivernes incitamenter til at gøre en yderligere indsats for at begrænse deres medarbejderes sygefravær. De virksomheder, der formår at begrænse deres medarbejderes sygefravær, vil kun i begrænset omfang mærke konsekvenserne af udvidelsen af arbejdsgiverperioden.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen