Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 7 vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven og straffeloven (Skærpede sanktioner for flugtbilister) (L 164), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 24. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Dan Bjerring

 


Spørgsmål nr. 7 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven og straffeloven (Skærpede sanktioner for flugtbilister) (L 164):

 

”Vil ministeren redegøre for forslaget fra en arbejdsgruppe under Rigspolitiet i 2005 om nye nummerplader med tre bogstaver og fire cifre, som vil gøre det nemmere for folk at huske nummeret, og hvordan forholder ministeren sig til forslaget, herunder i forhold til L 164?”

 

Svar:

 

Der henvises til Skatteministeriets besvarelse af 8. maj 2008 på spørgsmål nr. 579 og 580 fra Folketingets Retsudvalg af 7. april 2008 (Alm. del).

 

Det fremgår heraf, at reglerne om registrering af køretøjer hører under skatteministerens ressort. Det fremgår endvidere, at Justitsministeriet ikke er bekendt med oplysninger, der kan belyse om forslaget, hvis det gennemføres, kan antages at være af betydning for identifikationen af flugtbilister.