Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 187 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven og kursgevinstloven (Fraflytterbeskatning af aktier og fradrag for tab på varekreditter til udenlandske koncernselskaber).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer kommentar til henvendelse af 3. september 2008 fra ADVODAN (L 187 – bilag 28).

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADVODAN fastholder den kritik, der blev fremført i ADVODAN’s forrige henvendelse til Skatteudvalget, særligt kritikken af at ændringerne af reglerne om fraflytterbeskatning af aktier gennemføres med virkning fra fremsættelsestidspunktet. Herudover kritiseres den foreslåede overgangsregel for personer, der er flyttet før den 30. maj 2008, og som har betalt fraflytterskatten (ændringsforslag nr. 18).

 

Kommentar:

Med hensyn til spørgsmålet om ikrafttræden og retssikkerhed, synes jeg, at der er grund til at fremhæve, at selve det forhold at personer, der allerede er fraflyttet, undergives strammere regler for betalingen af den skat, der blev opgjort ved fraflytningen af gevinst optjent under skattepligt til Danmark, ikke er beskatning med tilbagevirkende kraft. Hertil kommer, at de foreslåede nye regler under alle omstændigheder alene har betydning i forhold til indkomst, der modtages efter fremsættelsen.

For så vidt angår det anførte vedrørende ændringsforslag nr. 18, kan jeg henvise til min kommentar til henvendelse af 2. september 2008 fra JSS Invest ApS (L 187 – bilag 27). På den baggrund forekommer den fremsatte kritik reelt at nærme sig det meningsløse. Den tilstand, der plæderes for, opnås netop i kraft af den pågældende overgangsregel, således som den er udformet. 

Til præcisering kan yderligere oplyses, at overgangsreglen omfatter personer, der er fraflyttet før den 30. maj 2008 og som har betalt fraflytterskatten før den 30. maj 2008. Der er ikke noget krav om, at fraflytterskatten skal være betalt i forbindelse med fraflytningen. Kriteriet er alene, at den er betalt før den 30. maj 2008, hvorfor også personer, der har betalt fraflytterskatten i perioden mellem fraflytningen og den 30. maj 2008, er omfattet.  

Â