Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

Christiansborg

1240 København K

 

København, den 5. maj 2008

Sagsnr.: 10196

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 7. april 2008 udbedt sig min besvarelse af spørgsmål 1 i forbindelse med ændringsforslag til innovationsloven, LF 92.

 

Spørgsmål 1:

 

”Hvordan vil ministeren etablere den afrapporteringsordning overfor Fødevareudvalget, som ministeren nævnte under 1. behandlingen af forslaget, og betyder det, at der skal fremsættes ændringsforslag til lovforslaget, eller vil ministeren oversende et betænkningsbidrag til udvalget herom?”

 

Svar:

 

Som jeg var inde på under 1. behandlingen af lovforslaget vil jeg gerne se på, hvordan vi bedst muligt laver afrapportering og opfølgning over for udvalget, og dermed bedst muligt illustrerer effekten af ordningen.

 

Fødevareministeriet har allerede igangværende tiltag, der vedrører afrapportering af ordningen. Blandt andet fremsendes årligt en redegørelse om innovationsloven til Folketingets Fødevareudvalg. Den seneste redegørelse er ”Redegørelse for innovationsloven 2006”, som fødevareministeren har fremsendt til Fødevareudvalget i foråret 2008. Redegørelsen for 2007 forventes at blive fremsendt i løbet af sommeren 2008.

 

Herudover er innovationsloven omfattet af programmet for lovovervågning. Der vil derfor i 2009 blive gennemført en gennemgang af ordningen. Lovovervågningen vil særskilt behandle effekten af lovens virkemidler, men vil blive suppleret med analyser af innovationsordningens effekter og resultater for hele perioden 2001-2009. Rapporten vil blive sendt i høring, hvorefter rapport og høringssvar vil blive sendt til Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

 

Det er hensigten, at overvågningen navnlig skal fokusere på,

 

Den ønskede afrapportering om ordningen vil således kunne rummes inden for den årlige ”Redegørelse om innovationsloven”, der sendes til udvalget.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/ Søren Sørensen