Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 8 vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven (Konfiskation af knallerter mv.) (L 96), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. april 2008.

 

 

 

 

Lene Espersen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 8 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven (Konfiskation af knallerter mv.) (L 96):

 

”Vil ministeren medvirke til at opdele lovforslaget, sådan at ændringerne vedrørende ”Vejtransport af farligt gods” udskilles til selvstændig behandling eller give teknisk bistand til et ændringsforslag, der sikrer en sådan opdeling?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet finder ikke anledning til at dele lovforslaget op i to selvstændige forslag, så de foreslåede ændringer vedrørende vejtransport af farligt gods udskilles til særskilt behandling. Dette skyldes, at de foreslåede ændringer alle vedrører færdselslovens område.

 

Hvis udvalget – eller dele af udvalget – ønsker en sådan opdeling af det fremsatte lovforslag, vil et ændringsforslag, der sikrer dette, kunne affattes således:

 

”Forslag til lov om ændring af færdselsloven (Konfiskation af knallerter mv.) (L 96)

 

Æ n d r i n g s f o r s l a g

 

 

Af …, tiltrådt af …:

 

a

 

Ændringsforslag om deling af lovforslaget

 

1) Lovforslaget deles i to lovforslag med følgende titler og indhold:

 

A: ”Forslag til lov om ændring af færdselsloven (Konfiskation af knallerter mv.)” omfattende § 1, indledningen, nr. 1-3, nr. 5-9, og § 2.

 

B: ”Forslag til lov om ændring af færdselsloven (Vejtransport af farligt gods)” omfattende § 1, indledningen, nr. 4, og § 2, stk. 1.

 

[Forslag om deling af lovforslaget]

 


 

B e m æ r k n i n g e r

 

Til nr. 1

 

Det foreslås, at forslag til lov om ændring af færdselsloven (Konfiskation af knallerter mv.) (L 96) deles i to lovforslag. Den ene del (B) omfatter lovforslagets bestemmelser om vejtransport af farligt gods, mens den anden del (A) omfatter de øvrige bestemmelser.”