Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 3 vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven og straffeloven (Skærpede sanktioner for flugtbilister) (L 164), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 24. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Dan Bjerring

 


Spørgsmål nr. 3 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven og straffeloven (Skærpede sanktioner for flugtbilister) (L 164):

 

”Hvori består strafskærpelsen for overtrædelsen af straffelovens § 253, når straframmen uændret er fængsel indtil 2 år?”

 

Svar:

 

For så vidt angår det generelle aspekt af spørgsmålet henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. 1.

 

Det bemærkes i øvrigt, at der med lovforslaget foreslås indsat en ny selvstændig bestemmelse i straffelovens § 253, stk. 2, der specifikt omhandler flugtbilisme. Det foreslås, at straffen for overtrædelse af bestemmelsen er fængsel indtil 2 år. Der er således ikke tale om, at strafferammen er uændret, idet det i forhold til strafferammen i den nugældende § 253 foreslås, at bøde udgår af strafferammen i den pågældende type sager.

 

Jeg henviser i øvrigt til lovforslagets § 2, nr. 1, og bemærkningerne hertil samt afsnit 2.2.2. i de almindelige bemærkninger til lovforslaget.