Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

11. marts 2008

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 8 (L 58), Forslag til lov om ændring af ophavsretsloven, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 11. marts 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 8

(L 58), Forslag til lov om ændring af ophavsretsloven

Skrivelse af 11. marts 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 11. marts 2008 fra Johan Schlüter, jf. KUU L 58 – bilag 11."

 

Svar:

I henvendelsen argumenterer Johan Schlüter på ny for indførelse af selvstændige kabelrettigheder til plade- og filmproducenterne.

 

Jeg har tidligere i mit svar på spørgsmål nr. 6 kommenteret denne problemstilling, og jeg finder af de grunde, der er nævnt i dette svar, fortsat ikke grundlag for på nuværende tidspunkt at stille forslag om udvidelse af aftalelicensen i § 35 til også at omfatte lyd- og billedproducenter.

 

Som jeg ligeledes tilkendegav i min besvarelse af spørgsmål 6 er jeg positiv overfor at se på sagen på et senere tidspunkt.

 

Jeg vil derfor indkalde de berørte parter til møde om sagen med det formål at prøve at sikre en større ligestilling af de forskellige typer af rettighedshavere ift aftalicensen i § 35 i form af en udvidelse til også at omfatte lyd- og billedproducenter. På baggrund af disse drøftelser vil jeg i næste Folketingssamling vende tilbage til Folketinget om sagen.

 

 

Â