Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har stillet følgende spørgsmål nr. 2 og 3 (L 70), som hermed besvares.

 

 

Spørgsmål 2

"Ministeren bedes oversende det baggrundsnotat til Østaftalen 3, som er udarbejdet til forligspartierne, jf. 1. behandlingen."

 

Spørgsmål 3

"Ministeren bedes oplyse, i hvilket omfang der vil skulle ske betaling, hvis arbejdsmarkedets parter ønsker at gøre brug af de registrerede oplysninger?"

 

 

Ad 2:

Beskæftigelsesministeriets notat af 12. februar 2008 vedr. fremtidige kontrolopgaver og brugen af Register for Udenlandske Tjenesteydere (RUT) vedlægges denne skrivelse.

 

Ad 3:

Jeg kan oplyse, at alle udviklingsomkostninger og langt hovedparten af driftsomkostninger vedr RUT finansieres af Skatteministeriet (SKAT), Økonomi- og Erhvervsministeriet (Erhvervs- og Selskabsstyrelsen) og Beskæftigelsesministeriet (Arbejdsmarkedsmarkedsstyrelsen og Arbejdstilsynet).

 

Der vil være en begrænset brugerbetaling for arbejdsmarkedets parters brug af systemet. De endelige betalingsregler er endnu ikke fastlagt, men omkostningerne ved at trække oplysninger om udenlandske virksomheder fra RUT-registret vil omtrentligt svare til omkostningerne ved at trække tilsvarende oplysninger om danske virksomheder fra CVR-registret.

 

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen