Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 9 vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven (Konfiskation af knallerter mv.) (L 96), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 16. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 9 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven (Konfiskation af knallerter mv.)
(L 96):

 

”Hvor mange knallerter blev konfiskeret på landsplan i årene 2004-07? Hvis ministeren ikke kan besvare spørgsmålet, ønskes i stedet angivet tal fra enkelte politikredse, som dækker hele landet geografisk.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigsadvokaten, som har oplyst følgende:

 

”Indledningsvis kan det oplyses, at særskilt oplysning om antallet af konfiskerede (hele) knallerter kun kan udfindes ved en manuel gennemgang af samtlige afgjorte sa­ger i de nævnte år, hvilket jeg af ressourcemæssige årsager ikke finder grundlag for at anmode politikredsene om.

 

Rigsadvokaturen har i stedet indhentet oplysninger fra Kriminalregisteret og kan på baggrund heraf oplyse, at der i årene 2004-2007 er registreret følgende om antallet af endeligt afgjorte sager, hvori der er sket konfiskation af knallertdele og/eller hele knallerter:

 

2004: 4.418

2005: 4.105

2006: 3.647

2007: 2.675

 

Som det fremgår, omfatter tallene fra Kriminalregistret både de sager, hvor der (kun) er sket konfiskation af knallertdele, og de sager, hvor der er sket konfiskation af hele knallerten. Oplysningerne fra registeret kan være behæftet med en vis usikkerhed, idet tallene beror på politikredsenes indberetninger/registreringer, og der er som nævnt ikke foretaget en manuel gennemgang af sagerne.”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til Rigsadvokatens udtalelse.