EU-Koordination

J.nr.

Ref. Kirst

 

 

 

 

 

 

 

 

Notat til Folketingets Europaudvalg

 

 

 

 

Afstemning i komitésag om direktiv 76/769 EØF om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes administrativt, eller ved lov fastsatte bestemmelser om begrænsning af markedsføring og anvendelse af visse farlige stoffer og præparater, og dettes overførsel til REACH forordning (EF) Nr. 1907/2006 bilag XVII om begrænsning vedrørende, fremstilling, markedsføring og anvendelse af visse farlige stoffer, kemiske produkter og artikler.

     

 

Formålet med forslaget er, at overføre reguleringen under direktiv 76/769/EØF til REACH-forordningens bilag XVII. Bilag XVII i REACH-forordningen skal erstatte direktiv 76/769/EØF direkte uden at ændre i graden af regulering eller beskyttelsesniveauet.

 

REACH forordningen trådte i kraft den 1. juni 2007. Som følge af vedtagelsen af REACH, skal en række eksisterende EU lovgivning vedrørende kemiske stoffer samles under den nye forordning. Dette medfører også, at den eksisterende lovgivning vedrørende anvendelsesbegrænsning af kemiske stoffer i direktiv 76/769/EØF, skal overføres til REACH forordningens bilag XVII. Det vil sige, at bilag XVII erstatter det gamle anvendelsesbegrænsningsdirektiv 76/769/EØF.

 

Det forventes, at sagen kommer til afstemning den 17. december 2008 i den relevante komité under Kommissionen.

 

Forslaget har ikke økonomiske eller administrative konsekvenser, fordi der er tale om en overførsel af den eksisterende lovgivning, uden at der ændres på omfanget af reguleringen. Der sker derved heller ingen ændring af beskyttelsesniveauet. Begrænsninger, der ikke reguleres efter 76/769/EØF, og strengere nationale (danske) regler, opretholdes ved overgangen fra 76/769/EØF til REACH-forordningens bilag XVII.

 

Regeringen støtter forslaget og agter at stemme for det.