EU-Koordination

J.nr. DEP-222-00002

Ref. Thfog

 

 

 

 

 

 

 

 

Notat til Folketingets Europaudvalg

 

 

 

 

Kommissionens forslag om opstilling af miljømærkekriterier for produktgruppen, fodtøj/sko, under den europæiske miljømærkeordning, Blomsten.   

 

 

Formålet med forslaget er at fastsætte miljømærkekriterier under Blomsten for fodtøj/sko. Miljømærket fodtøj/sko skal leve op til kriterier mht. emissioner af VOC, kemikalier, vandforbrug, spildevandsudledning, energiforbrug, mv. Kommissionen foreslår, at kriterierne skal være gyldige i fire år efter vedtagelsen.

 

Forslaget forventes at komme til afstemning i den relevante komité under Kommissionen den 20. marts 2009.

 

Miljømærkeordningen er frivillig, hvorfor forslaget ikke forventes at medføre konsekvenser for stat, regioner, kommuner eller erhvervslivet.

 

Forslaget vurderes at ville hæve beskyttelsesniveauet.

 

mv.nerigforbrug, devandsudledningbrug, mv.yldige i 4 år efter vedtagelsen. dt angår flammehæmmereRegeringen er overordnet positiv over for forslaget, og agter at stemme for det, idet regeringen dog lægger afgørende vægt på, at kriterierne samlet set ikke svækkes væsentligt i forhold til brugen af kemikalier og proceskriterier.

 

Regeringen lægger desuden vægt på, at kritælkadsjfæasdlkfjdfdfd at kriterierne om krav til krom, formaldehyd, phthalater i sko og

kriterierne om obligatorisk oplysning af energiforbrug ikke lempes, samt at kriterierne udelukker brugen af elektriske og elektroniske genstande i miljømærket fodtøj. Regeringen arbejder endelig for at skærpe krav til indhold af formaldehyd i skolæder, at pvc ikke kan indgå som materiale i miljømærkede sko og at krav til energiforbrug indføres.

at kritælkadsjfæasdlkfjdfdfd

 at kritælkadsjfæasdlkfjdfdfd