MILJØstyrelsen                                                                           13. oktober 2008   

Pesticider og genteknologi                                                            J. nr.

                                                                                                                  NSH/VM/Kirst

 

GRUNDNOTAT TIL FOKKTINGETS EUROPAUDVALG

 

Forslag til Kommissionsdirektiv om optagelse af 37 aktivstoffer eller grupper af aktivstoffer på bilag I til direktiv 91/414/EØF om plantebe­skyt­tel­sesmidler.

 

Resumé

Kommissionen foreslår, at 37 aktivstoffer eller grupper af aktivstoffer optages på bilag I til direktiv 91/414/EØF om plantebeskyttelsesmidler. Stofferne omfatter bl.a. eddikesyre, pyrethriner, fedtsyrer med kædelængde C7 – C20, og en lang række ligekædede feromoner, jf. bilag til rammenotatet.

 

Hvis forslaget bliver vedtaget, vil det betyde, at stofferne optages på bilag til bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsen. Forslaget har ingen økonomiske konsekvenser for borgerne og kun marginale konsekvenser for staten og erhvervsliv. Det er ikke muligt umiddelbart at vurdere konsekvenserne af forslaget for miljøbeskyttelsesniveauet.

1.      Status

Et foreløbigt forslag til Kommissionsdirektiv “Draft Commission Directive amending Council Directive 91/414/EEC to include several active substances” er fremsendt til medlemsstaterne.

 

Forslaget har hjemmel i direktiv 91/414/EØF om plantebeskyttelsesmidler artikel 6, som fastlægger, at aktivstoffer skal optages på bilag I til direktivet.

 

Forslaget forventes at komme til afstemning i Den Stående Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed den 27. – 28. oktober 2008. Det skal vedtages i komitéprocedure efter forskriftsprocedure (1999/468/EF, art. 5).

 

Hvis der er kvalificeret flertal, udsteder Kommissionen direktivet. Opnås der ikke kvalificeret flertal, forelægger Kommissionen sagen for Rådet og underretter samtidig Europa Parlamentet. Rådet kan med kvalificeret flertal vedtage forslaget uændret eller udtale sig mod det. Hvis der er kvalificeret flertal imod forslaget, skal Kommissionen behandle sagen på ny.

Handler Rådet ikke inden en frist på højst tre måneder, kan Kommissionen udstede direktivet.

 

Da stofferne har været på markedet i EU før den 26. juli 1993, er baggrunden for forslaget direktivets artikel 8, stk. 2, hvorefter alle aktivstoffer, der var på markedet i EU før den 26. juli 1993 skal vurderes.

 

 

2.      FormÃ¥l og indhold

Det foreløbige forslag drejer sig om optagelse af 37 aktivstoffer eller grupper af aktivstoffer på bilag I (positivlisten) til direktiv 91/414/EØF om plantebeskyttelsesmidler. Stofferne omfatter bl.a. eddikesyre, pyrethriner, fedtsyrer med kædelængde C7 – C20, og en lang række ligekædede feromoner, jf. vedlagte bilag til rammenotatet.

 

Stofferne er blevet vurderet af forskellige medlemsstater, og vurderingerne er derefter behandlet i en mindre ekspertgruppe under Kommissionen. Ifølge forordning om revurdering af aktivstoffer, der blev ændret i 2007 med Forordning 1095/2007 kan et stof optages på bilag I uden at EFSA forinden konsulteres, hvis der er klare indikationer af, at et stof ikke har skadelige effekter på sundhed eller miljø, herunder grundvandet. Dette følger også af forslaget om optagelse af de omhandlede aktivstoffer. EFSA vil efterfølgende blive konsulteret om udkastene til vurderingsrapporter, og denne udtalelse skal foreligge senest den 31. december 2010. Herefter skal Kommissionen opdatere vurderingsrapporterne.

 

I de udkast til vurderingsrapport for de enkelte stoffer, der kommer til at høre til direktivforslaget, forventes angivet, at vurderingerne af stofferne ud fra de i bilag angivne anvendelsesområder har vist, at det kan antages, at stofferne og midler indeholdende disse stoffer opfylder betingelserne i henholdsvis artikel 4 og artikel 5 i direktiv 91/414/EØF for optagelse på bilag I; dvs. at der ikke er uacceptable effekter på sundhed og miljø.

 

Når et aktivstof er optaget på bilag I, er det efterfølgende en national opgave at tage stilling til, om de plantebeskyttelsesmidler, aktivstoffet indgår i, kan godkendes til brug i det pågældende land. Denne stillingtagen skal ske på grundlag af de såkaldte ”ensartede principper” (bilag VI til direktivet) samt den viden om aktivstoffet, der er opnået ved vurderingen. Denne vurdering er sammenfattet på datablade i en vurderingsrapport, som er knyttet til direktivforslaget.

 

Når medlemsstaterne efterfølgende skal vurdere plantebeskyttelsesmidler indeholdende stofferne, skal der ifølge udkastet til vurderingsrapport for nogle af stofferne tages særligt hensyn til visse risici. Det kan f.eks. være risikoen for udvaskning til grundvandet af aktivstoffet og dets nedbrydningsprodukter, risiko for vandmiljøet, eller risiko for sprøjteførere. Det vil endvidere være angivet, at der om nødvendigt skal indføres risikobegrænsende foranstaltninger.

 

­­­­­­­­­­­­­­I vurderingsrapporterne fastlægges bindende sundhedsmæssige værdier, og de anvendelsesområder, der er vurderet i forbindelse med direktivforslaget, angives.

 

Ingen af stofferne har været til høring i Panelet for Plantesundhed, Plantebeskyttelsesmidler og Restkoncentrationer heraf, da Kommissionen ikke har fundet det nødvendigt at stille specifikke spørgsmål om stofferne og vurderingerne.

 

Optagelse af stoffet på bilag I til direktiv 91/414 betyder, at Danmark forpligter sig til at acceptere fødevarer og foder med restindhold af stoffet, idet der i medfør af artikel 4, stk. 1, litra f i direktiv 91/414 bliver fastsat harmoniserede maksimalgrænseværdier for stoffet på en række afgrøder. Disse grænseværdier vil blive vurderet i forbindelse med, at de optages i særskilte direktiver.

 

3.      Nærhedsprincippet

Kommissionen har ikke redegjort for nærhedsprincippet. Der er tale om gennemførelsesforanstaltninger af en allerede vedtaget rådsretsakt, hvorfor Regeringen vurderer, at forslagene er i overensstemmelse med nærhedsprincippet.

 

4. Konsekvenser for Danmark

Lovgivningsmæssige konsekvenser:

Hvis forslaget bliver vedtaget, vil stofferne blive optaget på bilag 7 til bekendtgørelse nr. 533 om bekæmpelsesmidler.

 

Der er kun godkendt midler med få af de i forslaget omhandlede aktivstoffer i Danmark, herunder blodmel, visse af fedtsyrerne, hvidløg, jernsulfat, rapsolie, og pyrethriner. Midler med blodmel er godkendt til at afskrække vilde pattedyr, midler med fedtsyrer er godkendt til bl.a. ukrudtsbekæmpelse på udyrkede arealer, midler med hvidløg er godkendt til insektbekæmpelse i broccoli og blomkål og til ukrudtsbekæmpelse på udyrkede arealer, midler med jernsulfat er godkendt til bekæmpelse af mos i græsplæner, midler med rapsolie er godkendt til insektbekæmpelse i bl.a. kernefrugt og kartofler og midler med pyrethriner er godkendt til insektbekæmpelse i bl.a. frugttræer, grønsager og prydplanter.

 

Midler med eddikesyre er forbudt at sælge og anvende i Danmark pga. uacceptabel risiko for regnorm. Og midler med pyrethriner er for nylig blevet indskrænket til væksthuse eller privat anvendelse bl.a. pga. høj risiko for vandorganismer.

 

Økonomiske og administrative konsekvenser:

Hvis stofferne optages på bilag I, forventes direktivet at træde i kraft 1. august 2009 og at skulle være implementeret et halvt år efter ikrafttrædelsen. 31. januar 2014 skal eventuelle danske godkendelser med blodmel, visse af fedtsyrerne, hvidløg, jernsulfat, rapsolie, og pyrethriner være vurderet på ny og eventuelt være ændret i overensstemmelse med direktivet.

 

Denne revurdering får marginale administrative konsekvenser for Miljøstyrelsen og erhvervslivet.

 

Der er i øvrigt ingen økonomiske eller administrative konsekvenser for stat og kommuner.

 

Beskyttelsesniveau: 

Det er ikke umiddelbart muligt at vurdere konsekvenserne for beskyttelsesniveauet i Danmark ved en optagelse af aktivstofferne på bilag I til direktiv 91/4141/EØF, idet effekten på beskyttelsesniveauet vil afhænge dels af, om der konkret søges om godkendelse af et middel med det pågældende aktivstof i Danmark, og dels af den efterfølgende nationale vurdering af, om midlerne kan godkendes under danske forhold.

 

5.      Høring

Forslaget har været i høring i miljøspecialudvalget den 9. – 10. oktober 2008. Erhvervs- og Byggestyrelsen og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen havde ingen bemærkninger til forslaget, mens Dansk Vand- og Spildevandsforening (DANVA) nævner, at det er et problem, at der ikke findes tilgængelige PRAPeR-konklussioner for nogen af stofferne. DANVA kan ikke støtte optagelsen af stoffer, der påtænkes anvendt til ukrudtsbekæmpelsesmidler, mens organisationen ikke har kommentarer til de midler til afskrækning, pheromoner og insektbekæmpelse.

 

PRAPeR-konklusionerne er tilgængelige for myndighederne forud for afstemningerne.

 

Miljøstyrelsen har på baggrund af DANVA’s bemærkninger rettet henvendelse til EFSA med en anmodning om, at PRAPeR-konklusionerne offentliggøres samtidig med, at forslagene sættes til afstemning. EFSA har svaret, at konklusionerne først offentliggøres, når firmaerne har haft mulighed for at anmode om fjernelse af fortrolige oplysninger.    

 

6.      Forhandlingssituation

Forslaget forventes vedtaget med kvalificeret flertal.

 

7.      Dansk holdning

Ved behandlingen i EU er det i følge forslaget vurderet, at der er klare indikationer af, at der generelt er sikre anvendelser for de i forslaget omhandlede stoffer til de i vurderingsrapporterne angivne formål. Danmark er enig i denne vurdering. 

 

Eddikesyre er i Danmark forbudt, da der er uacceptabel risiko for regnorm ved anvendelse som ukrudtsmiddel på udyrkede arealer. Der er imidlertid kommet nye studier i forbindelse med EU-vurderingen, som viser, at der er sikker anvendelse også for regnorm.

 

Pyrethriner er i Danmark for nylig blevet begrænset til kun at måtte anvendes i væksthuse eller af private bl.a. på grund af høj risiko for vandorganismer. Der er imidlertid kommet nye studier i forbindelse med EU-vurderingen, der er ikke tale om anvendelse med marksprøjte og doseringerne er lavere. Der er derfor vist sikker anvendelse for de formål, der er søgt om i forbindelse med EU vurderingen.

 

Der er på EU-plan endnu ikke fastsat harmoniserede regler om beregning af den såkaldte AOEL-værdi (Acceptable Operator Exposure Level) eller modeller for beregning af den eksponering sprøjteførere eller arbejdere udsættes for under sprøjtningen eller ved arbejde med behandlede planter. I vurderingsrapporterne for de omfattede stoffer er der imidlertid angivet AOEL-værdier under bindende sundhedsmæssige værdier.

 

I lighed med den danske linje i tidligere forslag om optagelse af aktivstoffer på bilag I til direktiv 91/414/EØF, arbejder Danmark for, at Kommissionen afgiver en erklæring, der anfører, at AOEL-værdien ikke er bindende, såfremt der ikke er fastsat harmoniserede regler for fastsættelse af denne.

 


Bilag til

 

Rammenotat til EU-specialudvalget vedr. miljøspørgsmål vedrørende forslag til Kommissionsdirektiv om optagelse af 37 aktivstoffer eller grupper af aktivstoffer på bilag I til direktiv 91/414/EØF om plantebe­skyt­tel­sesmidler.

 

 

 

Common Name,
Identification Numbers

IUPAC Name

Acetic acid

CAS No : 64-19-7

CIPAC No: not available

Acetic acid

Aluminium ammonium sulphate

CAS No : 7784-26-1

CIPAC No : not available

Aluminium ammonium sulphate

 

Aluminium silicate

CAS No : 1332-58-7

CIPAC No : not available

Not available

Chemical name: Kaolin

Ammonium acetate

CAS No : 631-61-8

CIPAC No : not available

Ammonium acetate

Blood meal

CAS No : 68911-49-9

CIPAC No : not available

Haemoglobin????

Calcium carbide

CAS No : 75-20-7

CIPAC No : not available

Calcium carbide

Calcium acetylide

Calcium carbonate

CAS No : 471-34-1

CIPAC No : not available

Calcium carbonate

Carbon dioxide

Carbon dioxide

Denathonium benzoate

CAS No : 3734-33-6

CIPAC No : not available

Benzyldiethyl[[2,6-xylylcarbamoyl]methyl]ammonium benzoate

Ethylene

CAS No : 74-85-1

CIPAC No : not available

Ethylene

Extract from tea tree

CAS No : Tee Tree Oil        68647-73-4

Main components:

terpinen-4-ol       562-74-3

γ-terpinene          99-85-4

α-terpinene         99-86-5

1,8-cineol           470-82-6

CIPAC No : not available

Tee Tree Oil is a complex mixture of chemical substances.

Fat distillation residues

CAS No : not available

CIPAC No : not available

not available

Fatty acids C7 to C20

CAS No : 112-05-0 (Pelargonic Acid)

67701-09-1 (Fatty acids C7-C18 and C18 unsaturated potassium salts)

124-07-2 (Caprylic Acid)

334-48-5 (Capric Acid)

143-07-7 (Lauric Acid)

112-80-1 (Oleic Acid)

85566-26-3 (Fatty acids C8-C10 Me esters)

111-11-5 (Methyl octanoate)

110-42-9 (Methyl decanoate)     

CIPAC No : not available

Nonanoic acid

Caprylic Acid, Pelargonic Acid, Capric Acid, Lauric Acid, Oleic Acid (ISO in each case)

Octanoic Acid, Nonanoic Acid, Decanoic Acid, Dodecanoic Acid, cis-9-Octadecenoic Acid (IUPAC in each case)

Fatty acids, C7-C10, Me esters

Garlic extract

CAS No : 8008-99-9

CIPAC No : not available

Food grade garlic juice concentrate

Gibberellic acid

CAS No : 77-06-5

CIPAC No : 307

 

(3S,3aS,4S,4aS,7S,9aR,9bR,12S)-7,12-dihydroxy-3-methyl-6-methylene-2-oxoperhydro-4a,7-methano-9b,3-propenol(1,2-b)furan-4-carboxylic acid

Alt: (3S,3aR,4S,4aS,6S,8aR,8bR,11S)- 6,11-dihydroxy-3-methyl-12-methylene-2-oxo-4a,6-methano-3,8b-prop-lenoperhydroindenol (1,2-b) furan-4-carboxylic acid

Gibberellins

CAS No : GA4: 468-44-0             

GA7:510-75-8

GA4A7 mixture:8030-53-3

CIPAC No :  not available

GA4: (3S,3aR,4S,4aR,7R,9aR,9bR,12S)-12-hydroxy-3-methyl-6-methylene-2-oxoperhydro-4a,7-methano-3,9b-propanoazuleno[1,2-b]furan-4-carboxylic acid

 

GA7: (3S,3aR,4S,4aR,7R,9aR,9bR,12S)-12-hydroxy-3-methyl-6-methylene-2-oxoperhydro-4a,7-methano-9b,3-propenoazuleno[1,2-b]furan-4-carboxylic acid

Hydrolised proteins

Animal tissue hydrolisate compliant with Regulation  (EC)1774/2002

Beet molasses urea hydrolysate

Collagen protein hydrolysate

CAS No :not available

CIPAC No : not available

not available

Iron sulphate

Iron(II)sulphate anhydrous : CAS No: 7720-78-7

Iron(II)sulphate monohydrate: CAS No: 17375-41-6

Iron(II)sulphate heptahydrate : CAS No: 7782-63-0

CIPAC No : not available

Iron (II) sulfate

Kieselgur

CAS No : 61790-53-2

CIPAC No : 647

Kieselgur (diatomaceous earth)

Limestone

CAS No : 1317-65-3

CIPAC No : not available

not available

Methyl nonyl ketone

CAS No : 112-12-9

CIPAC No : not available

Undecan-2-one

Pepper

CAS No : not available

CIPAC No : not available

Black pepper – Piper nigrum

Plant oils/citronella oil

CAS No : 8000-29-1

CIPAC No : not available

 

Citronella Oil is a complex mixture of chemical substances.

The main components are:

Citronellal (3,7-dimethyl-6-octenal).

Geraniol ((E)-3,7-dimethyl-2,6-octadien-1-ol).

Citronellol (3,7-dimethyl-6-octan-2-ol).

Geranyl acetate (3,7-dimethyl-6-octen-1yl acetate).

Plant oils/clove oil

CAS No : 94961-50-2 (clove oil)

97-53-0 (Eugenol – main component)

CIPAC No : not available

Clove Oil is a complex mixture of chemical substances.

The main component is eugenol.

Plant oils/rape seed oil

CAS No : 8002-13-9

CIPAC No : not available

Rape seed oil

Plant oils/spear mint oil

CAS No : 8008-79-5

CIPAC No : not available

Spearmint oil

Potassium hydrogen carbonate

CAS No : 298-14-6

CIPAC No : not available

Potassium hydrogen carbonate

Putrescin (1,4-Diaminobutane)

CAS No : 110-60-1

CIPAC No :

Butane-1,4-diamine

Pyrethrins

CAS No : (A) and (B):

 Pyrethrins: 8003-34-7

Extract A : extractives of Chrysanthemum cineraefolium: 89997-63-7

pyrethrin 1: CAS 121-21-1

pyrethrin 2: CAS 121-29-9

cinerin 1: CAS 25402-06-6

cinerin 2: CAS 121-20-0

jasmolin 1: CAS 4466-14-2

jasmolin 2: CAS 1172-63-0

Extract B : pyrethrin 1: CAS 121-21-1

pyrethrin 2: CAS 121-29-9

cinerin 1: CAS 25402-06-6

cinerin 2: CAS 121-20-0

jasmolin 1: CAS 4466-14-2

jasmolin 2: CAS 1172-63-0

 

CIPAC No 32

Pyrethrins are a complex mixture of chemical substances.

Quartz sand

CAS No : 14808-60-7

CIPAC No :  not available

Quarz, Quartz, Siliciumdioxid, Silica, Silicon dioxide, SiO2

Repellents by smell of animal or plant origin / fish oil

CAS No : 100085-40-3

CIPAC No : not available

Fish Oil

Repellents by smell of animal or plant origin / sheep fat

CAS No : 98999-15-6

CIPAC No : not available

Sheep Fat

Repellents by smell of animal or plant origin / tall oil crude CAS 8002-26-4

CAS No : 8002-26-4

CIPAC No : not available

Tall Oil Crude

Repellents by smell of animal or plant origin / tall oil pitch CAS 8016-81-7

CAS No : 8016-81-7

CIPAC No : not available

Tall Oil Pitch

Sea-algae extract ( formerly sea algae extract and sea weeds)

CAS No : not available

CIPAC No : not available

See algae extract

Sodium aluminium silicate

CAS No : 1344-00-9

CIPAC No : not available

Sodium aluminium silicate: Nax[(AlO2)x(SiO2)y] x zH2O

Sodium Hypochlorite

CAS No : 7681-52-9

CIPAC No : not available

Sodium Hypochlorite

Straight Chain Lepidopteran Pheromones

 

(E)-5-decen-1-yl acetate CAS No: 38421-90-8

CIPAC No: not available

 

(E)-8-dodecen-1-yl acetate

CAS No: 38363-29-0

CIPAC No:

not available

 

(E/Z)-8-dodecen-1-yl acetate

CAS No : not avaiable

CIPAC No: not avaiable

 

(Z)-8-dodecen-1-yl acetate

CAS No: 28079-04-1

CIPAC No: not available

 

(Z)-9-dodecen-1-yl acetate

CAS No: 16974-11-1

CIPAC No: 422

 

(E,Z)-7,9-dodecadien-1-yl acetate

CAS No: 54364-62-4

CIPAC No: not available

 

 

(E)-11-tetradecen-1-yl acetate

CAS No: 33189-72-9

CIPAC No: not available

 

(Z)-9-tetradecen-1-yl acetate

CAS No: 16725-53-4

CIPAC No: not available

 

(Z)-11-tetradecen-1-yl acetate

CAS No: 20711-10-8

CIPAC No: not available

 

(Z, E)-9, 12-tetradecadien-1-yl acetate

CAS No: 31654-77-0

CIPAC No: not available

 

Z-11-hexadecen-1-yl acetate

CAS No: 34010-21-4

CIPAC No: not available

 

Z, E)-7, 11-hexadecadien-1-yl acetate

CAS No: 51606-94-4

CIPAC No: not available

 

(E, Z)-2, 13-octadecadien-1-yl acetate.

CAS No: 86252-65-5

CIPAC No: not available

 

Alcohol group:

(E)-5-decen-1-ol

CAS No: 56578-18-8

CIPAC No: not available

 

(Z)-8-dodecen-1-ol

CAS No: 40642-40-8

CIPAC No: not available

 

(E,E)-8,10-dodecadien-1-ol

CAS No: 33956-49-9

CIPAC No: not available

 

tetradecan-1-ol

CAS No: 112-72-1

CIPAC No: not available

 

(Z)-11-hexadecen-1-ol

CAS No: 56683-54-6

CIPAC No: not available

 

Aldehyde group:

(Z)-7-tetradecenal

CAS No: 65128-96-3

CIPACNo: not available

 

(Z)-9-hexadecenal

CAS No: 56219-04-6

CIPAC No: 8172

 

(Z)-11-hexadecenal

CAS No: 53939-28-9

CIPAC No: 8173

 

(Z)-13-octadecenal

CAS No: 58594-45-9

CIPAC No: 8235

 

Blends acetates:

i) (Z)-8-dodecen-1-yl acetate

CAS No: 28079-04-1

CIPAC No: not available

 

and ii) Dodecyl acetate

CAS No: 112-66-3

CIPAC No: not available;

 

i) (Z)-9-dodecen-1-yl acetate

CAS No: 16974-11-1

CIPAC No: 422

And

ii) Dodecyl acetate

CAS No: 112-66-3

CIPAC No: 422;

 

i) (E,Z)-7,9-dodecadien-1-yl acetate

CAS No: 55774-32-8

CIPAC No: not available

And

ii) (E,E)-7,9-dodecadien-1-yl acetate

CAS No: 54364-63-5

CIPAC No: not available;

 

i) (Z,Z)-7,11-hexadecadien-1-yl acetate

and

ii) (Z,E)-7,11-hexadecadien-1-yl acetate

CAS No: i) & ii) 53042-79-8

CAS No: i) 52207-99-5

CAS No: ii) 51606-94-4

CIPAC No: not available;

 

Blends aldehydes:

i) (Z)-9-hexadecenal

CAS No: 260-064-2

CIPAC No: 8172

And

ii) (Z)-11-hexadecenal

CAS No: 258-876-7

CIPAC: 8173

and

iii) (Z)-13-octadecenal

CAS No: 261-349-4

CIPAC No: 8235;

 

Blends mixtures:

i) (E)-5-decen-1-yl acetate

CAS No: 38421-90-8

CIPAC No: not available

and

ii) (E)-5-decen-1-ol

CAS No: 56578-18-8

CIPAC No: not available;

 

i) (E/Z)-8-dodecen-1-yl acetate

and

i) (E)-8-dodecen-1-yl acetate

CAS No: as individual isomers

(E) 38363-29-0

CIPAC No: (i) 8131

and

i) (Z)-8-dodecen-1-yl acetate

CAS No: as individual isomers

(Z) 28079-04-1

CIPAC No: (Z) 8132

and

ii) (Z)-8-dodecen-1-ol

CAS No: ii) 40642-40-8

CIPAC No: ii) 8129;

 

i) (Z)-11-hexadecenal

CAS No: 53939-28-9

CIPAC No: not available

and

ii) (Z)-11-hexadecen-1-yl acetate

CAS No: 34010-21-4

CIPAC No: not available

 

 

 

Acetate group:

 

(E)-5-decen-1-yl acetate

 

 

 

(E)-8-dodecen-1-yl acetate

 

 

 

 

 

(E/Z)-8-dodecen-1-yl acetate as individual isomers

 

 

 

(Z)-8-dodecen-1-yl acetate /

 

 

 

 

(Z)-9-dodecen-1-yl acetate

 

 

 

 

(E,Z)-7,9-dodecadien-1-yl acetate

 

 

 

 

(E)-11-tetradecen-1-yl acetate

 

 

 

 

(Z)-9-tetradecen-1-yl acetate

 

 

 

 

(Z)-11-tetradecen-1-yl acetate

 

 

 

 

(Z, E)-9, 12-tetradecadien-1-yl acetate

 

 

 

 

Z-11-hexadecen-1-yl acetate

 

 

 

 

Z, E)-7, 11-hexadecadien-1-yl acetate

 

 

 

 

(E, Z)-2, 13-octadecadien-1-yl acetate.

 

 

 

 

Alcohol group:

(E)-5-decen-1-ol

 

 

 

(Z)-8-dodecen-1-ol

 

 

 

(E,E)-8,10-dodecadien-1-ol

 

 

 

 

tetradecan-1-ol

 

 

 

(Z)-11-hexadecen-1-ol

 

 

 

Aldehyde group:

(Z)-7-tetradecenal

 

 

 

(Z)-9-hexadecenal

 

 

 

(Z)-11-hexadecenal

 

 

 

(Z)-13-octadecenal

 

 

 

Blends acetates:

i) (Z)-8-dodecen-1-yl acetate

 

 

 

 

and ii) Dodecyl acetate;

 

 

 

 

i) (Z)-9-dodecen-1-yl acetate

 

 

 

and

ii) Dodecyl acetate;

 

 

 

i) (E,Z)-7,9-dodecadien-1-yl acetate,

 

 

and

ii) (E,E)-7,9-dodecadien-1-yl acetate;

 

 

 

 

i) (Z,Z)-7,11-hexadecadien-1-yl acetate

 

and

ii) (Z,E)-7,11-hexadecadien-1-yl acetate;

 

 

 

 

 

 

 

 

Blends aldehydes:

i) (Z)-9-hexadecenal

 

 

and

ii) (Z)-11-hexadecenal

 

 

and

iii) (Z)-13-octadecenal;

 

 

 

Blends mixtures:

i) (E)-5-decen-1-yl acetate and

 

 

 

 

ii) (E)-5-decen-1-ol;

 

 

 

 

i) (E/Z)-8-dodecen-1-yl acetate

 

and

i) (E)-8-dodecen-1-yl acetate

 

 

 

 

 

and

i) (Z)-8-dodecen-1-yl acetate

 

 

 

 

 

and

ii) (Z)-8-dodecen-1-ol ;

 

 

 

i) (Z)-11-hexadecenal

 

 

and

ii) (Z)-11-hexadecen-1-yl acetate

Trimethylamine hydrochloride

CAS No : 593-81-7

CIPAC No : not available

Trimethylamine hydrochloride

Urea

CAS No : 57-13-6

CIPAC No : 8352

 

Urea

Z- 13- hexadecen-11-yn-1-yl acetate

CAS No: 78617-58-0

CIPAC : not available

Z- 13- hexadecen-11-yn-1-yl acetate

Z,Z,Z,Z-7,13,16,19-docosatetraen-1-yl isobutyrate

CAS No 135459-81-3

CIPAC : not available

Z,Z,Z,Z-7,13,16,19-docosatetraen-1-yl isobutyrate