EU-Koordination

J.nr.

Ref. Kirst

 

 

 

 

 

 

 

 

     

   

Notat til Folketingets Europaudvalg

 

 

 

Forslag til Kommissionsdirektiv om optagelse af 37 aktivstoffer eller grupper af aktivstoffer på bilag I til direktiv 91/414/EØF om plantebe­skyt­tel­sesmidler.

 

Formålet med Kommissionens forslag er, at 37 aktivstoffer eller grupper af aktivstoffer optages på bilag I til direktiv 91/414/EØF om plantebeskyttelsesmidler. Stofferne omfatter bl.a. eddikesyre, pyrethriner, fedtsyrer med kædelængde C7 – C20, og en lang række ligekædede feromoner. Hvis forslaget bliver vedtaget, vil det betyde, at stofferne optages på bilag til bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsen - positivlisten.

 

Forslaget forventes at komme til afstemning i Den Stående Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed den 27. – 28. oktober 2008.

 

Forslagene har ingen økonomiske konsekvenser for borgerne og kun marginale konsekvenser for staten og erhvervsliv.

 

Det er ikke muligt umiddelbart at vurdere konsekvenserne af forslagene for miljøbeskyttelses­niveauet – idet effekten på beskyttelsesniveauet vil afhænge dels af, om der konkret søges om godkendelse af et middel med det pågældende aktivstof i Danmark, og dels af den efterfølgende nationale vurdering af, om midlerne kan godkendes under danske forhold.

 

Det er regeringens holdning, at der er vist sikker anvendelse for alle de 37 stoffer, og regeringen agter derfor at stemme for forslaget.