EU-Koordination

J.nr.

Ref.

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Notat til Folketingets Europaudvalg

 

 

Forslag til Kommissionsdirektiver om optagelse af aktivstofferne triadimenol, tebuconazol, metamitron, aluminium phosphid, magnesium phosphid, calcium phosphid, natrium 5-nitroguaiacolat, natrium o-nitrophenolat, natrium p-nitrophenolat og dichlorbenzoesyre methylester på bilag I til direktiv 91/414/EØF om plantebe­skyt­tel­sesmidler.

 

Formålet med Kommissionen forslag er at aktivstofferne triadimenol, tebuconazol, metamitron, aluminium phosphid, magnesium phosphid, calcium phosphid, natrium 5-nitroguaiacolat, natrium o-nitrophenolat, natrium p-nitrophenolat og dichlorbenzoesyre methylester optages på bilag I til direktiv 91/414/EØF om plantebeskyttelsesmidler - positivlisten

 

Forslagene forventes at komme til afstemning i Den Stående Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed den 27. - 28. oktober 2008.

 

Forslagene har ingen økonomiske eller administrative konsekvenser for stat og kommuner og forventes kun at få marginale administrative konsekvenser for Miljøstyrelsen og erhvervslivet.

 

Det er ikke umiddelbart muligt at vurdere konsekvenserne for beskyttelsesniveauet i Danmark ved en optagelse af aktivstofferne på bilag I til direktiv 91/4141/EØF, idet effekten på beskyttelsesniveauet vil afhænge dels af, om der konkret søges om godkendelse af et middel med det pågældende aktivstof i Danmark, og dels af den efterfølgende nationale vurdering af, om midlerne kan godkendes under danske forhold.

 

Det er regeringens holdning, at der generelt er vist sikre anvendelser for stofferne triadimenol, tebuconazol, metamitron, aluminium phosphid, magnesium phosphid, calcium phosphid, natrium 5-nitroguaiacolat, natrium o-nitrophenolat, natrium p-nitrophenolat og dichlorbenzoesyre methylester til de foreslåede formål, og regeringen agter at stemme for forslagene.