EU-Koordination

J.nr. MST-607-00007

Ref. OLK

 

 

 

 

 

 

Fødevareministerens besvarelse af spørgsmål 15 - 23, EUU Alm. del og Miljøministerens besvarelse af spørgsmål 24 – 27, EUU Alm. del.

 

 

Spørgsmål 15:

”Ministeren bedes redegøre for formålet med og kommissoriet for den GMO-arbejdsgruppe (Sherpa-gruppen), som EU-kommissionens formand José Barroso har nedsat i juni 2008?”

 

Svar:

Europa Kommissionens formand inviterede med brev af 2. juni 2008 medlemsstaterne til en overordnet, uformel drøftelse af Fællesskabets implementering af de fælles regler på GMO-området. Det fremgår af invitationen, at formålet med initiativet er at gøre status over de hidtidige erfaringer med implementeringen af EU-regelsættet vedrørende GMO, og drøfte om der er behov og mulighed for eventuelt at ændre beslutningsprocessen i GMO-sager. Kommissionen har i forbindelse med de uformelle drøftelser givet udtryk for, at initiativet skal ses på baggrund af, at implementeringen af regelsættet om GMO ikke har fungeret efter hensigten, idet det, i forbindelse med Råds- og komitébehandlinger af konkrete ansøgninger om godkendelser af GMO i henhold til EU-reglerne, ikke er lykkedes at samle kvalificerede flertal hverken for eller imod godkendelser. Der er ikke et egentligt kommissorium for de uformelle drøftelser.