Folketingets Europaudvalg

Christiansborg

Finansministeren

24. februar 2009

J.nr. 53-86

Svar på Europaudvalgets spørgsmål nr. 79 af 20. januar 2009 (Alm. del) stillet efter ønske fra Morten Messerschmidt (DF).

Spørgsmål:

Vil ministeren – i forlængelse af svaret på spørgsmål 48 (EUU alm. del (08) - svar på spørgsmål 47-49) – be- eller afkræfte forlydender om, at Det Forenede Kongerige deltager i møder i eurogruppen?

Svar:

Jeg har ikke kendskab til, at Det Forenede Kongerige (UK) deltager i eurogruppens møder. På eurogruppens møder deltager finansministrene for de 16 eurolande, Den Europæiske Centralbank samt Kommissionen.

I forbindelse med mødet blandt eurolandenes stats- og regeringschefer i Paris den 12. oktober 2008 – et møde hvor eurolandene nåede til enighed om en række fælles principper for alle EU-landenes tiltag til sikring af den finansielle stabilitet – mødtes premierminister Brown (UK) imidlertid med bl.a. præsident Sarkozy (FR) og forbundskansler Merkel (DE) for at drøfte situationen på de finansielle markeder og mulighederne for at adressere de aktuelle udfordringer. Premierminister Brown deltog endvidere i dele af selve mødet blandt eurolandenes stats- og regeringschefer for at præsentere UK’s initiativer til sikring af den finansielle stabilitet.

Premierminister Browns møde med de øvrige stats- og regeringschefer skal ses i lyset af UK’s økonomiske størrelse (medlem af G7) og systemiske betydning for den finansielle stabilitet i EU.   

Med venlig hilsen

Lars Løkke Rasmussen