Dato:

25. november 2008

Kontor:

Internationalt Kontor

J.nr.:

2008/4013-69

Sagsbeh.:

sba

Fil-navn:

                Udvalgsspm.

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 9 stillet af Folketingets Europaudvalg til udenrigsministeren den 29. oktober 2008  (Alm. Del)

 

Spørgsmål:

”Ministeren bedes ud fra nedenfor beskrevne situation besvare nedenfor stillede spørgsmål.

Situationen er, at en mand (afvist flygtning) har boet "under jorden" hos sin kone og deres barn i flere år. Konen er EU-borger fra et andet EU-land og har fast arbejde i Danmark. Hvis de søger om familiesammenføring skal de sandsynliggøre, at de har boet sammen og er en familie - det kan de godt, men det har jo været illegalt. Vil det i denne situation være muligt for manden at henvende sig til Udlændingeservice uden at blive afvist, og vil han få "processuelt ophold" under sagsbehandlingen i henhold til Metock-dommen?”

 

Svar:

 

Beslutningen om, hvordan udlændingemyndighederne skal håndtere den beskrevne situation, herunder hvilken betydning ansøgerens forudgående ophold i Danmark skal tillægges, skal træffes i forhold til gældende regler og praksis, og den afgørelse, der måtte blive truffet af Udlændingeservice, vil kunne påklages til Integrationsministeriet.

 

Det er derfor efter min opfattelse ikke muligt at besvare det stillede spørgsmÃ¥let konkret, uden at jeg derved som minister mere eller mindre direkte tager stilling til eller tilkendegiver min opfattelse af, hvordan udlændingemyndighederne vil skulle agere i den beskrevne situation. Dette er efter min opfattelse sÃ¥vel politisk uhensigtsmæssigt som forvaltningsmæssigt ukorrekt."