Arbejdsmarkedsudvalget 2008-09
B 10 Spørgsmål 1
Offentligt
608280_0001.png
608280_0002.png

Arbejdsmarkedsudvalget

Til:

Dato:

Beskæftigelsesministeren10. november 2008
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

B 10

Forslag til folketingsbeslutning om bekæmpelse af social dumping.Af Line Barfod (EL) m.fl.

Spørgsmål 1

Ministeren bedes oplyse, i hvilket omfang Arbejdstilsynet har foretagetanmeldelse til SKAT på baggrund af mistanke om ulovlige forhold vedbeskæftigelse af udenlandsk arbejdskraft? Der ønskes oplysning om antalanmeldelser i 2006, 2007 og 2008.

Spørgsmål 2

Det har fremgået af flere medier, at det nye register over udenlandsketjenesteydelsesudbydere (RUT) kun i meget begrænset omfang bruges afudenlandske virksomheder i Danmark, også selv om det er ulovligt ikke at gøredet. Vil ministeren anvende Arbejdstilsynets muligheder for at spørge ind til RUTfor at stramme op på området?

Spørgsmål 3

Ministeren bedes oplyse, hvorvidt Arbejdstilsynets tilsynsførende er forsynetmed en instruks om at anmelde mistænkelige forhold til anden myndighed? I såfald hvordan lyder denne instruks?

Spørgsmål 4

Ministeren bedes oplyse, om Arbejdstilsynet har foretaget tilsynsindsatser, somspecielt har rettet sig mod arbejdsmiljøet for udenlandsk arbejdskraft, og hertænkes specielt på byggebranchen, hvor der er tale om relativt større risiko forarbejdsskader end i andre brancher?

Spørgsmål 5

Ministeren bedes oplyse, om Arbejdstilsynet har foretaget undersøgelser af detpsykiske arbejdsmiljø for denne gruppe, f.eks. ved brug af de tilsynsmetoder,som Arbejdstilsynet normalt bruger ved tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø?
1/2
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Barfod (EL)Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegne
Knud Kristensenformand.
1/2