Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 10. november 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 3 (B 10), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Barfod (EL).

 

 

Spørgsmål nr. 3:

”Ministeren bedes oplyse, hvorvidt Arbejdstilsynets tilsynsførende er forsynet med en instruks om at anmelde mistænkelige forhold til anden myndighed? I så fald, hvordan lyder denne instruks?”

 

 

Endeligt svar:

Hvis Arbejdstilsynet eller andre myndigheder i forbindelse med kontrolvirksomhed på deres område eller på anden vis bliver opmærksom på forhold, der giver anledning til mistanke om overtrædelse af reglerne i udlændingelovgivningen om ophold og arbejde, rettes der henvendelse til den pågældende politikreds. Det følger af bemærkningerne til lov nr. 264 af 23. april 2008 om ændring af udlændingeloven.

 

Jeg har fra Arbejdstilsynet fået oplyst, at Arbejdstilsynet gennem sine retningslinjer for tilsyn har instrueret de tilsynsførende herom. Dertil kommer, at Arbejdstilsynet i forbindelse med de særlige bygge- og anlægsaktioner, som Arbejdstilsynet gennemfører, jf. mit svar på spørgsmål 4, har instrueret de tilsynsførende om, at de skal videregive oplysninger til SKAT og politiet om, hvor der arbejder udenlandsk arbejdskraft og udenlandske virksomheder.

 

Arbejdstilsynet har således instrueret de tilsynsførende i, hvorledes de skal forholde sig ved mistanke om overtrædelse af anden lovgivning.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen