Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 17. februar 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 1 (B 75), som hermed besvares.

 

 

Spørgsmål nr. 1:

”I forlængelse af Venstres ordførers udtalelser under 1. behandlingen af forslaget bedes ministeren bekræfte, at der ikke findes andre former for socialhjælp som kan tildeles personer, der mister retten til kontanthjælp?”

 

 

Endeligt svar:

Under forhandlingerne var der en tendens til, at særligt ordførerne fra Enhedslisten og SF fokuserede på kontanthjælpens og starthjælpens niveau som værende udtryk for en families levefod. Jeg opfattede Venstres ordførers udsagn som en korrektion af denne måde at anskue tingene på. Jeg er ganske enig med ordføreren i, at sådan kan man ikke stille det op.

 

Der findes således en række ydelser, som bør regnes med, for at man kan have et realistisk billede af en families situation. Som eksempel kan jeg nævne børnefamilieydelse, boligstøtte, eventuel friplads på daginstitutioner og børnetilskud. Desuden findes der nogle tillægsydelser under Velfærdsministeriets område, der dækker hjælp i særlige tilfælde. Det kan dreje sig om dækning af uforudsete udgifter, flytteudgifter og udgifter til sygebehandling, medicin, tandbehandling eller lignende, der ikke dækkes efter anden lovgivning.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen