Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 26. marts 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 10 (L 109), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Adelskov (S).

 

 

Spørgsmål nr. 10:

”I forlængelse af besvarelsen på spørgsmål 9, bedes ministeren oversende det statistiske materiale, som ligger til grund for at ministeren mener, at personer i matchgruppe 4, i dag finder beskæftigelse i plejesektoren.”

 

 

Endeligt svar:

Baggrunden for mit svar på spørgsmål 9 var, at spørgeren anførte, at særligt match­gruppe 4 har endog meget svært ved at finde beskæftigelse i en lavkonjunktur. Det er imidlertid min opfattelse, at der fortsat vil være gode beskæftigelsesmuligheder, fx inden for plejesektoren, som ikke er ramt af lavkonjunkturen.

 

Fx påviste Ugebrevet A4, nr. 9, side 3, at ledigheden for indvandrere fra ikke-vestlige lande var vokset mindre end for etniske danskere under den økonomiske krise. Dette forklares af en regionsdirektør blandt andet med, at flere kvinder er kommet ud på arbejdsmarkedet, og de ikke er blevet berørt lige nu, fordi de er kommet ind på mindre konjunkturfølsomme områder i den offentlige sektor. En forsker forklarede indvandrernes succes på arbejdsmarkedet med, at de er så godt som totalt fraværende i bygge- og anlægssektoren, som foreløbig har været hårdest ramt.

 

Det centrale i relation til lovforslaget er imidlertid, hvor personer, der er berørte af 300/450 timers reglen, finder beskæftigelse. Her viser SFIs undersøgelse, at under 5 procent af dem, der er berørt og som har fundet arbejde, har fundet arbejde i bygge- og anlægssektoren.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen