Ændringsforslag

til

forslag til lov om ændring af udlændingeloven

 

(Videregivelse af oplysninger til anklagemyndigheden,

gennemførelse af SIS II-forordningen m.v.)

[af integrationsministeren (Birthe Rønn Hornbech)]:

 

 

 

Af integrationsministeren:

 

 

Til § 2

 

 

1) Den i nr. 5 foreslåede affattelse af udlændingelovens § 19, stk. 3, ændres til:

”Stk. 3. En tidsbegrænset eller tidsubegrænset opholdstilladelse kan altid inddrages, hvis en udlænding, der ikke er statsborger i et Schengenland eller et land, der er tilsluttet Den Europæiske Union, er indberettet til SIS II som uønsket i medfør af SIS II-forordningen pÃ¥ baggrund af omstændigheder, der her i landet kunne medføre udvisning efter kapitel 4. Det samme gælder, hvis udlændingen er indberettet til SIS II som uønsket, fordi den pÃ¥gældende er omfattet af restriktive foranstaltninger i form af begrænsninger med hensyn til indrejse og gennemrejse besluttet af De Forenede Nationer eller Den Europæiske Union. Inddragelse efter 1. og 2. pkt. sker efter konsultation i medfør af Schengenkonventionens artikel 25 med myndighederne i et andet Schengenland.”

[Teknisk rettelse]

 

 

2) De i nr. 19 foreslåede nye stykker i udlændingelovens § 45 c, stk. 2-3 ændres til:

”Stk. 2. De myndigheder, der er nævnt i stk. 1, kan endvidere efter anmodning fra anklagemyndigheden uden samtykke fra udlændingen videregive oplysninger fra en eller flere sager efter denne lov, i det omfang videregivelsen må antages at have betydning for anklagemyndighedens identifikation og strafforfølgning af personer, der kan mistænkes for forbrydelser med en strafferamme på 6 år eller derover begået i eller uden for Danmark.

Stk. 3. De myndigheder, der er nævnt i stk. 1, kan endvidere efter anmodning fra anklagemyndigheden uden samtykke fra udlændingen videregive oplysninger fra en eller flere sager efter denne lov, i det omfang videregivelsen må antages at have betydning for anklagemyndighedens identifikation af ofre for eller vidner til en konkret forbrydelse med en strafferamme på 6 år eller derover begået i eller uden for Danmark.”

[Præcisering]

 

 

 

 

Bemærkninger

 

Til nr. 1

 

Der er tale om en teknisk rettelse.

 

 

Til nr. 2.

 

 

Der er tale om en præcisering af bestemmelserne i stk. 2 og 3, således at det klart fremgår af lovteksten – som af de særlige bemærkninger til de foreslåede bestemmelser – at anklagemyndigheden med sin anmodning om oplysninger skal godtgøre, at videregivelsen af oplysninger må antages at have betydning for anklagemyndighedens identifikation af og strafforfølgning af personer, der kan mistænkes for forbrydelser begået i eller uden for Danmark, og for anklagemyndighedens identifikation af ofre for eller vidner til en konkret forbrydelse.

 

Â