Socialudvalget 2008-09
L 114 Spørgsmål 27
Offentligt
651330_0001.png
651330_0002.png

Socialudvalget

Til:

Dato:

Velfærdsministeren4. marts 2009
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 114

Forslag til lov om ændring af lov om social service. (Skærpelse af reglerne om forældrepålæg og indførelse afungepålæg).Af velfærdsministeren (Karen Jespersen).

Spørgsmål 27

Med henvisning til L 114 - svar på spørgsmål 1 bedes ministeren oplyse, hvemder har lavet evalueringen af Helsingør Kommunes pilotprojekt forRomi-familierne, herunder oplyse over hvor lang en periode effekten blev målt,og om effekten er målt på baggrund af hele Romi-gruppen eller der er tale om enstikprøve.

Spørgsmål 28

Med henvisning til L 114 - svar på spørgsmål 1, hvor det i den vedlagteevaluering nævnes, at da den hyppige opfølgning ikke længere fandt sted,forekom der et fald i de gode resultater, bedes ministeren oplyse, om man harundersøgt, hvorvidt forældrepålægget havde en langsigtet effekt.

Spørgsmål 29

Med henvisning til L 114 - svar på spørgsmål 1, hvor den pågældendeRomi-gruppe i indledningen til evalueringen beskrives som havende "megetforskellig levevis", bedes ministeren oplyse, om det er blevet undersøgt, omdenne levevis har haft betydning for, hvilke konsekvenser et forældrepålæghavde, og vil man i så fald kunne overføre resultaterne af Helsingør-projektet tilandre grupper i samfundet.
1/2
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Barfod (EL).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegne
Erling Bonnesenformand.
1/2