Skatteudvalget 2008-09
L 126 Bilag 26
Offentligt
687312_0001.png
687312_0002.png
J.nr. 2008-231-0017Dato: 18. maj 2009
TilFolketinget – Skatteudvalget
L 126 - Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af affald og råstoffer,lov om afgift af stenkul, brunkul og koks mv. og forskellige andre love(Omlægning af affaldsforbrændingsafgiften).
Hermed sendes ændringsforslag, som jeg ønsker stillet til 2. behandlingenaf L 126.
Kristian Jensen
/Lene Skov Henningsen

Ændringsforslag til 2. behandling af

Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af affald og råstoffer, lov om afgift af stenkul,brunkul og koks mv. og forskellige andre love (Omlægning af affaldsforbrændingsafgiften)Afskatteministeren:

Til § 2

7)

I det undernr. 12i den forslåede§ 5, stk. 9, 1. pkt.,ændres ”8 pct.” til ”7 pct.”.[Justering af lempelsen for røggaskondensering].

8)

I det undernr. 12i den forslåede§ 5, stk. 10,1. pkt.,ændres ”8 pct.” til ”7 pct.”.[Justering af lempelsen for røggaskondensering].
BemærkningerVed aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti om ændringerne af afgifterne på affaldtil forbrænding blev der lagt vægt på, at dem der udnytter energien i affald særligt megetvia en røggaskondensator, skulle have et nedslag i afgifterne. Dermed vil der være afgifts-mæssigt incitament til at installere røggaskondensator i affaldsforbrændingsanlæg. I praksisblev afgiftsrabatten på ca. 10 pct. foreslået givet til anlæg, hvor mindst 8 pct. af den frem-stillede energi kom fra røggaskondensatoren. De 8 pct. skulle efter kilder, der har kendskabtil affaldsforbrændingsanlæg med røggaskondensatorer, betyde, at de eksisterende og for-ventede anlæg med røggaskondensator ville få rabatten.Affald Danmark og Rambøll har imidlertid oplyst, at der er anlæg, hvor den ekstra energifra røggaskondensatoren kun i få perioder udgør over 8 pct., og som derfor ikke vil få ra-batten, men som vil få en rabat svarende til den ekstra energi, hvis de 8 pct. ændres til 7 pct.Med henblik på også at tilgodese disse anlæg foreslås de 8 pct. ændret til 7 pct., uden at deri øvrigt ændres på rabatten.Ændringen har ikke konsekvenser i forhold til de oprindelige provenuoverslag, der forud-satte, at de pågældende anlæg ville have fået rabatten.
Side 2