Skatteudvalget 2008-09
L 199 Bilag 18
Offentligt
679872_0001.png
Nye protester mod skattereformSkattereformen straffer danskere, som arbejder langt fra hjemmet. Rejsearbejdere er i oprør.Af Peter Andersen, Fagbladet 3F,[email protected]Regeringens skattereform vil straffe tusinder af danskere, som arbejder så langt fra hjemmet, at deer nødt til at overnatte udenbys en stor del af året. Det mener foreningen Rejsearbejderne, somonsdag møder op i Folketingets Skatteudvalg for at aflevere sin protest.I et forsøg på at bremse udenlandske arbejdstagere, som udnytter de danske skatteregler, vilregeringen lægge loft på 50.000 kroner over det beløb, man kan trække fra til kost og logi. Men detvil ødelægge mobiliteten på arbejdsmarkedet, mener formanden for Rejsearbejderne, Hans ErikMeyer.- Bygningsarbejdere, eksportchauffører, fiskere og folk, der bor i udkantsområder, vil blive ramt.Og det vil koste dem op til 80.000 kroner om året, siger han.

Udlændinge er på vej hjem

Arbejdsgivere kan fortsat ubegrænset betale en skattefrigodtgørelse til deres ansatte og så selvtrække beløbet fra. Men over 90 procent af Rejsearbejdernes cirka 5.000 medlemmer fradrager selvudgifterne til kost og logi, oplyser Hans Erik Meyer.- Regeringen venter at tjene 150 millioner kroner, men det kan de godt glemme. Tyskerne ogpolakkerne kan fortsat blive udstationeret efter hjemlandets skatteregler. Og de udlændinge, der eransat i Danmark, er i forvejen på vej hjem, fordi ledigheden er steget, siger Hans Erik Meyer.

Bornholmere og vognmænd protesterer også

Rejsearbejderne er ikke alene om at protestere.Socialdemokraten Jeppe Kofod har stillet spørgsmål til skatteministeren om, hvad han vil gøre forat hjælpe de 200-250 bornholmere, der arbejder uden for øen. Og brancheorganisationen DanskTransport og Logistik (DTL) frygter, at hele skattepakken bliver sjusket igennem.- Skatteministeriet argumenterer med, at man kan flytte efter arbejdet, men det giver jo ingenmening for en chauffør, siger DTL's cheføkonom, Ove Holm.DTL har i medlemskredsen godt 1.000 enkeltmandsfirmaer, som kan blive ramt af de nye regler.DTL har foretræde for skatteudvalget torsdag.Lagt på: 05. Maj 2009 00:06Sidst ændret: 05. Maj 2009 13:54