Skatteudvalget 2008-09
L 199
Offentligt
682892_0001.png
682892_0002.png
J.nr. 2009-311-0028Dato: 13. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 199 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige andrelove (Beskatning af personalegoder, befordringsfradrag, gavefradrag, dag-plejefradrag og rejsefradrag m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 7 af 8. maj 2009.
Kristian Jensen/ Birgitte Christensen

Spørgsmål 7:

Hvordan beskattes en ansat – f.eks. hovedaktionæren i et selskab – der af ar-bejdsgiveren får betalt fastnettelefon i hjemmet, fastnettelefon i sommerhus, mobiltelefontil den pågældende, mobiltelefon til ægtefælle og mobiltelefon til 2 teenagebørn?

Svar:

En arbejdstager, der af sin arbejdsgiver får stillet multimedier, herunder en telefon tilrådighed for privat brug bliver beskattet af 3.000 kr. årligt. Arbejdstagerens private rådig-hed dækker, at øvrige personer i husstanden også har mulighed for at anvende de pågæl-dende multimedier, men ikke at arbejdsgiveren direkte stiller multimedier til rådighed forarbejdstagerens ægtefælle, børn m.v. Der er således grænser for omfanget af multimedi-er/telefoner, som den enkelte arbejdstager kan få stillet til rådighed for privat benyttelse.Det må afgøres konkret, om der er en reel begrundelse, såsom at der rådes over flere boli-ger, for at medarbejderen får stillet flere af de samme goder til rådighed for privat benyttel-se, eller om der er tale om, at goderne reelt er stillet til rådighed direkte for den øvrige hus-stands beboere.Hvis der som i eksemplet i spørgsmålet er stillet mobiltelefoner direkte til rådighed for ar-bejdstagerens ægtefælle og to teenagebørn, vil arbejdstageren - udover multimediebeskat-ningen - særskilt blive beskattet af værdien af de 3 mobiltelefoner, der er stillet til rådighedfor den øvrige husstand.
Side 2