Skatteudvalget 2008-09
L 202 Bilag 28
Offentligt
684326_0001.png
684326_0002.png
J.nr. 2009-511-0038Dato: 13. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven ogforskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og udbyttebe-skatning m.v.).Hermed sendes svar på henvendelse af 27. april 2009 fra Plesner (L 202 –bilag 5).
Kristian Jensen/ Lise Bo Nielsen
Jeg har følgende kommentar til de to punkter, der berøres i Plesners henvendelse:

Kapitalfondspartnere

Plesner ønsker oplyst, om lovforslaget følger Skattekommissionens rapport, således at enkapitalfondspartners gevinst omfattet af den foreslåede § 17 A i aktieavancebeskatningslo-ven beskattes som lønindkomst for en lønansat kapitalfondspartner. Endvidere ønskes detoplyst, hvordan den skattemæssige behandling af investeringen i den udenlandske kapital-fond er, såfremt kapitalfondspartneren fraflytter Danmark, inden der er sket realisation afinvesteringen i kapitalfonden.Kommentar:Det kan oplyses, at merafkastet beskattes som personlig indkomst. Der er ikke tale om, atindkomsten omklassificeres til lønindkomst eller arbejdsindkomst.Ved fraflytning finder reglerne i aktieavancebeskatningslovens §§ 38-39 B anvendelse.

Fast driftssted

Plesner beder om at få bekræftet, at der ikke er tilsigtet en ændring af den praksis, der ved-rører spørgsmålet om, hvorvidt udenlandske investorers investering i danske porteføljeakti-er i sig selv kan konstituere et fast driftssted, jf. til eksempel Ligningsrådets i TfS 2002, 15.Kommentar:Lovforslaget medfører, at den begrænsede skattepligt for udenlandske selskabers fastedriftssteder i Danmark udvides til at omfatte afkast af alle det faste driftssteds aktier. Hidtilhar den begrænsede skattepligt for faste driftssteder vedrørende aktier som udgangspunktalene omfattet afkastet af næringsaktier.Ligningsrådets afgørelse i TfS 2002, 15 (SKM2001.493.LR) tog udtrykkeligt ikke stillingtil spørgsmålet, om anlægsaktier kan henføres til et fast driftssted. Afgørelsen vedrørte ale-ne spørgsmålet, om den udøvede aktivitet i det pågældende tilfælde kunne anses for at op-fylde betingelsen om, at der skal udøves erhverv fra et fast driftssted.
Side 2