Skatteudvalget 2008-09
L 202 Bilag 67
Offentligt
693055_0001.png
693055_0002.png
J.nr. 2009-511-0038Dato: 27. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven ogforskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og udbyttebe-skatning m.v.).Hermed sendes kommentar til henvendelse af 25. maj 2009 fra Erik Ray Lar-sen.
Kristian Jensen/ Merete Helle Hansen

Henvendelse:

Erik Ray Larsen har modtaget kommentarerne vedrørende hans tidligerehenvendelse (L 202 – bilag 50 og kommentarer bilag 54).Erik Ray Larsen ønsker præcist oplyst, hvoraf ministeren mener, at det fremgår, at det kerkendt, at der finder et misbrug af de eksisterende regler sted. Erik Ray Larsen ønsker desu-den oplyst, om det er korrekt forstået, at ministeren ikke er bekendt med omfanget af detpåståede misbrug eller dettes provenumæssige konsekvenser. Endelig ønsker Erik Ray Lar-sen oplyst, hvilke bestræbelser ministeren har iværksat for at gøre sig bekendt hermed.

Kommentar:

I det høringsskema, jeg har oversendt til Folketingets Skatteudvalg, er hø-ringssvaret fra Advokatanpartsselskabet Bent Stamer refereret således: ”Advokatanpartssel-skabet finder forslaget retssikkerhedsmæssigt problematisk, særligt af hensyn til de mindreselskaber og af hensyn til afklaring af principielle spørgsmål. Man er imidlertid enig i, atdet nuværende system kan bevirke, at der fremkommer så meget nyt materiale i klagesagen,at den i et vist omfang reelt set bliver en førsteinstansbehandling.” Høringssvaret er sam-men med øvrige indkomne høringssvar oversendt til Skatteudvalget.Det er korrekt, at omfanget af misbrug af ordningen og de provenumæssige konsekvenserheraf ikke er kendt. Der vil ikke blive taget yderligere initiativer til bagudrettet belysningheraf.
Side 2