Skatteudvalget 2008-09
L 202
Offentligt
692982_0001.png
692982_0002.png
J.nr. 2009-511-0038Dato: 27. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven ogforskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og udbyttebe-skatning m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 39 af 26. maj 2009. Spørgsmålet er stil-let efter ønske af Klaus Hækkerup (S).
Kristian Jensen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål 39:

Vedrørende ændringsforslag til lovforslaget om beskatning af selskabers porteføljeaktier,hvorefter selskaberne skal bruge handelsværdien på aktierne ved starten af indkomståret2010 og i den forbindelse opgøre en nettotabskonto til modregning i fremtidige gevinster,ønskes det oplyst, om der for disse selskaber vil blive oprettet felter på selvangivelsen, så-ledes at nettotabet skal selvangives en gang, og derefter via løbende selvangivelse af gevin-ster automatisk vil blive nedskrevet i takt med, at disse gevinster bliver selvangivet.

Svar:

I henhold til lovforslagets § 22, stk. 18 (som optrykt efter 2. behandlingen), skal både netto-tabskontoen og handelsværdien ved begyndelsen af indkomståret 2010 selvangives. Beggede selvangivne beløb udgør en del af skatteansættelsen for indkomståret 2010. Formålet er,at der ikke skal opstå tvister efter en længere årrække og dermed på et tidspunkt, hvor detkan være vanskeligt at vurdere handelsværdien - og et eventuelt nettokurstab - ved begyn-delsen af indkomståret 2010.Det er ikke planen, at der skal ske selvangivelse af gevinster, som ikke er skattepligtige,fordi der modregnes nettotab efter overgangsreglen. Fortjeneste på aktier skal heller ikkeselvangives i dag, hvis fortjenesten ikke er skattepligtig, fordi der sker modregning af tabpå tilsvarende aktier.Derfor vil der heller ikke ske en automatisk (maskinel) modregning af nettotabet. Til gen-gæld er det hensigten, at der også på selvangivelsen for indkomstår efter indkomståret 2010skal være et felt, hvor (det resterende) nettokurstab angives – på samme måde som det bådeunder gældende regler og de nye regler er tilfældet vedrørende andre kildeartsbegrænsedetab.
Side 2