Skatteudvalget 2008-09
L 203
Offentligt
692595_0001.png
692595_0002.png
J.nr. 2009-211-0009Dato: 27. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 203 - Forslag til Lov om ændring af lov om merværdiafgift og lov omafgift af lønsum m.v. (Ophævelse af visse momsfritagelser og øget løn-sumsafgift for den finansielle sektor m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 38 af 25. maj 2009.
Kristian Jensen/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål 38:

Mener ministeren ikke, at det er konkurrenceretligt betænkeligt at pålægge moms i en bran-che, hvor kun ca. 40 pct. af markedet pålægges denne moms, mens resten ikke pålæggesdenne moms?

Svar:

Jeg finder det snarere betænkeligt ikke at ophæve momsfritagelsen på ejendomsadministra-tion.Indledningsvis skal jeg erindre om, at momsfritagelsen er en dansk særregel, som afvigerfra EU’s momsregler. Det vil sige, at hovedreglen i EU er, at der skal betales moms afejendomsadministration. Med denne ophævelse af momsfritagelsen på ejendomsadmini-stration harmoniseres de danske regler på området med EU’s momsregler.Dernæst ophæves den konkurrencemæssige begunstigelse, som ejendomsadministration idag nyder i forhold til beslægtede erhvervsaktiviteter.Derudover ligestilles ejendomsadministration for boligorganisationer, ejerforeninger og an-delsboligforeninger med ejendomsadministration for grundejerforeninger, idet sidstnævnteallerede i dag betaler moms af deres administration.Sidst men ikke mindst ligestilles den andel af den almene boligsektor som benytter eksternadministrator med den andel af den private boligsektor, som ligeledes benytter eksternejendomsadministrator, og som dermed fremover skal betale moms af ejendomsadministra-tion.
Side 2