Skatteudvalget 2008-09
L 206 Bilag 28
Offentligt
692999_0001.png
692999_0002.png
J.nr. 2009-231-0021Dato: 27. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 206 - Forslag til lov om ændring af lov om afgift af chokolade- og suk-kervarer m.m., lov om afgift af konsum-is, lov om afgift af mineralvandm.v., lov om tobaksafgifter og lov om afgift af øl, vin og frugtvin m.m.(Afgiftsforhøjelser på chokolade, is, sukkerholdigt sodavand og tobaksamt afgiftsnedsættelse på sukkerfrit sodavand).
Hermed sendes kommentar til bilag 27, henvendelse fra Sano A/S af 27.maj 2009.
Kristian Jensen/ Lene Skov Henningsen.

Sano A/S

anfører i deres henvendelse, at det undrer dem, at visse produkter ikke er pålagtsukkerafgift, især de produkter, der bliver kaldt tørret frugt. Mange af disse produkter inde-holder rigtig meget tilsat sukker, og de er i nogle tilfælde tilsat mere sukker end i slik. Deropremses herefter en række eksempler på tørret frugt tilsat sukker. Sano A/S nævner, atdette er konkurrenceforvridende for producenter, som sælger sukkerfrie produkter. Detteskyldes, at f.eks. tranebær uden tilsat sukker er meget dyrere at producere end tranebærmed tilsat sukker. De anfører, at sukkerafgiften bør virke forebyggende, således at forbru-gerne køber sunde produkter og ikke de usunde.

Kommentar:

Forslaget har til formål via afgiftsændringerne at sænke det samlede danskeforbrug af sukker til gavn for folkesundheden. Dette sker ved både at forhøje afgifterne påen række sukkerholdige produkter, samt at indføre en afgiftsdifferentiering mellem sukker-holdige produkter og sukkerfrie produkter.Med forslaget gives der således yderligere incitamenter til at vælge sukkerfrie produkterfrem for sukkerholdige produkter.
Side 2