9.december 2008

                                                                                                                        

 

                                 Til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

                                 Og Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.

 

Foreningen Rejsearbejdere.dk finder at Beskæftigelsesministeren i sit svar til. Spørgsmål 14 (L 36). Stillet, af (EL). er lidt kort og vi ønsker, derfor gerne et uddybende svar. Der fremgår af svaret følgende.

 

Det tilføjes, at en udenlandsk tjenesteyder, der er utilfreds med Arbejdsrettens afgørelse i en given sag, ikke har nogen mulighed for at indbringe sagen for EF-domstolen.

 

Dette er sikkert korrekt men, til gengæld mener vi enhver borger alene, eller sammen med andre når som helst benytte sig af sin ret til at indgive andragender til Europa-Parlamentet i henhold til EF-traktatens artikel 194.

 

Private borgere kan ikke anlægge sag direkte ved EF-Domstolen, udgangspunktet, er at man skal. Klage nationalt. Man skal anvende de enkelte medlemslandes nationale administrative klagemuligheder (myndigheder og nævn), ombudsmænd og domstole. 

 

En borger kan så vælge at fremsende en klage til Europa- Kommissionen i Bruxelles, dersom han eller hun mener, at de nationale myndigheder eller domstole ikke varetager hans eller hendes EU-rettigheder. Europa- Kommissionen vil ud fra en individuel vurdering af sagen beslutte, om man finder anledning til at rejse sag mod det pågældende medlemsland. Rejses der en sådan sag der fører til en Kommissionsdomstol afsiger en dom kan der, kan så i den forbindelse rejses en, erstatningssag.

Dette vil også, kunne gøres ved en eventuel utilfredshed med. Arbejdsrettens afgørelse i en given sag på grund af en klage, over overtrædelse af fællesskabsretten, med henvisning til en kendelse afsagt af Arbejdsretten i henhold til Lovforslag L. 36. Derudover kan man klage til Den Europæiske Ombudsmand. Arbejdsrettens afgørelse i en given sag og denne kan give en henstilling.

Er dette ikke korrekt.??.

Kopi af artikel 194.

Enhver unionsborger samt enhver fysisk eller juridisk person med bopæl eller hjemsted i en medlemsstat er berettiget til på egen hånd eller i samvirke med andre borgere eller personer at indgive andragender til Europa-Parlamentet om forhold, der henhører under områder, som Fællesskabet beskæftiger sig med, og som vedrører den pågældende direkte.


Med venlig hilsen

 

Formand i foreningen

Rejsearbejdere.dk

Hans Erik Meyer

Nørbyvej 55

6200 Aabenraa.

www.Rejsearbejdere.dk