Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 15. december 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 12 (L 48), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Eigil Andersen (SF).

 

 

Spørgsmål nr. 12:

”Vil ministeren inden 3. behandlingen torsdag 18. december 2008 sende udvalget en vurdering af, hvorvidt kravene i EU-kommissionens supplerende åbningsskrivelse af 1. december 2008 vedrørende implementering af byggepladsdirektivet er opfyldt i det foreliggende lovforslag - og i benægtende fald, vil ministeren da oplyse baggrunden herfor?”

 

 

Endeligt svar:

Danmark har i marts 2007 modtaget en åbningsskrivelse fra Kommissionen vedrørende Danmarks implementering af byggepladsdirektivet. Danmark har tilkendegivet over for Kommissionen, at vi med udgangen af 2008 vil have imødekommet Kommissionens bemærkninger i åbningsskrivelsen fra marts 2007.

 

Med L 48 og den nærmere udmøntning heraf i bekendtgørelser imødekommes Kommissionens åbningsskrivelse fra marts 2007 vedrørende byggepladsdirektivet.

 

Arbejdstilsynet er i gang med at skabe sig et overblik over indholdet af EU-Kommissionens bemærkninger i den supplerende åbningsskrivelse fra december 2008. Når Arbejdstilsynet har dannet sig et overblik over åbningsskrivelsen samt konsekvenserne af åbningsskrivelsen, herunder i hvilket omfang den giver anledning til nye initiativer fra dansk side, vil jeg så hurtigt som muligt orientere Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg herom.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen