Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 3. december 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 9 (L 48 - bilag 5), som hermed besvares.

 

 

Spørgsmål nr. 9:

” Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 2. december 2008 fra REJSEARBEJDERE.DK, jf. L 48 - bilag 5.”

 

 

Endeligt svar:

”Rejsearbejdere.dk” peger i henvendelse af 2. december 2008 overordnet på fem punkter.

 

Det første punkt handler om, at kun beføjede personer skal have adgang til en byggeplads. Det er et punkt, der er indeholdt i den åbningsskrivelse, der ligger til grund for dele af L 48, og som regeringen har tilkendegivet over for Kommissionen, at man er indstillet på at imødekomme. Det er vurderingen, at lovforslaget sammen med den gældende lov giver den fornødne bemyndigelse til at gennemføre punktet i en bekendtgørelse.  

 

Tre punkter vedrører vedligeholdelse og kontrol af installationer, skiltning samt orden og ryddelighed. Disse punkter indgår i en supplerende åbningsskrivelse fra EU-Kommissionen om implementering af byggepladsdirektivet, som Arbejds-tilsynet har modtaget den 1.december 2008. Denne supplerende åbningsskrivelse forholder sig primært til en lang række konkrete krav, der er indeholdt i et bilag til direktivet. Arbejdstilsynet er i gang med at vurdere indholdet af åbningsskrivelsen og konsekven­serne heraf. Når der foreligger en afklaring herpå, vil jeg give Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg en nærmere redegørelse herom.

 

Endelig nævner ”Rejsearbejdere.dk” muligheden for at stille krav om skiltning i form af ID-kort. Jeg har bedt Arbejdstilsynet om i samarbejde med arbejdsmarkedets parter at belyse de forskellige synspunkter og aspekter af en sådan ordning, og jeg vil afvente resultatet heraf, inden jeg tager endelig stilling til et sådant forslag.

 

 

 

 

 

Det kan oplyses, at lovforslagets § 4 a om håndhævelse af forordninger fra Det Europæiske Fællesskab kun vil finde anvendelse ved udstedelse af eventuelle kommende forordninger med relevans for arbejdsmiljøområdet.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen