Notat

22. oktober 2008

J.nr. 010206/10052-0003

Ref.

Indvinding og energiteknologi

 

Side 1/1

Høringsnotat vedr. forslag til lov om ændring af offshoresikkerhedsloven

 

Udkast til lovforslaget om ændring af offshoresikkerhedsloven har været sendt i høring fra den 15. september 2008 til den 3. oktober 2008. Det fremgår af bilag 1, hvem lovforslaget har været i høring hos.

 

Advokatrådet-Advokatsamfundet, CO-industri og Energiklagenævnet har meddelt, at de ikke har bemærkninger til lovforslaget. Energistyrelsen har ikke herudover modtaget høringssvar fra de i bilag 1 hørte. Det skal dog samtidig bemærkes, at Arbejdsmarkedets parter i Offshoresikkerhedsrådet har haft lovforslaget til udtalelse før høringen og ikke har haft bemærkninger.

 

Energistyrelsen har, på baggrund af drøftelser med CIRIUS (en styrelse i Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling), tilpasset lovforslaget og dets bemærkninger til EU-direktivet om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer. Især skal bemærkes, at der er  ændret i den foreslåede bemyndigelsesbestemmelse, som giver mulighed for, at den driftsansvarlige virksomhed selv kan sikre, at de pågældende kvalifikationer, der er erhvervet i udlandet, er tilstrækkelige til, at opfylde kvalifikationskrav fastsat i offshoresikkerhedsloven eller i regler fastsat i medfør af loven. Efter ændringen vil denne mulighed kun kunne anvendes, såfremt der ikke er tale om, at erhvervet udøves i form af fast etablering eller om, at erhvervet er underlagt forudgående kontrol ved midlertidig og lejlighedsvis udøvelse. Energistyrelsen drøfter fortsat lovforslaget med CIRIUS, og disse drøftelser vil eventuelt kunne medføre justeringer i lovforslaget.  

 

Energistyrelsen har endvidere i bemærkningerne til lovforslaget oplyst, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsens Center for Kvalitet i ErhvervsRegulering (CKR) ikke vurderer, at forslaget indeholder administrative konsekvenser i et omfang, der berettiger, at lovforslaget bliver forelagt virksomhedspanelet, samt at forslaget derfor ikke bør forelægges Økonomi- og Erhvervsministeriets virksomhedspanel.Â