Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             16. december 2008

J nr.              


Energipolitisk Udvalg har i brev af 28. november 2008 stillet mig følgende spørgsmål nr. 1 til L 70, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 1:

”Kan ministeren nærmere redegøre for, hvad der ligger i, at bestemmelsen om anvendelse af anerkendte normer og standarder i forbindelse med offshoreanlægs konstruktion, indretning og udstyr, foreslås ændret til at gælde ”i almindelighed”?”

 

Svar:

Efter den gældende lov skal anerkendte normer og standarder, som har sikkerheds- og sundhedsmæssig betydning, alene anvendes på offshoreanlægs udstyr samt på en begrænset, nærmere specificeret, del af anlæggenes indretning.

 

De anerkendte normer og standarder skal således, efter den gældende lov, ikke anvendes på offshoreanlægs bærende konstruktioner, konstruktion af proces- og indkvarteringsmoduler samt indretning i øvrigt. Disse forhold har væsentlig betydning for risikoen for store ulykker. Det kan derfor være af væsentlig betydning for sikkerheden på anlægget, at anerkendte normer og standarder også anvendes på disse forhold.

 

Bestemmelsen om anvendelse af anerkendte normer og standarder foreslås derfor ændret til generelt at omfatte offshoreanlægs konstruktion, indretning og udstyr.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard