Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 14. januar 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 9 (L 74), som hermed besvares.

 

 

Spørgsmål nr. 9:

”Ministeren bedes oplyse, om det vil være muligt at lave en beregningsmodel, der viderefører den eksisterende ordning med indberetning på ugebasis?”

 

 

Endeligt svar:

Som beskrevet i mit svar på spørgsmål nr. 2 er formålet med forslaget, at oplysningerne i indkomstregistret kan anvendes direkte og i videst mulig omfang ved administrationen af bl.a. beregningsreglerne. Det er derfor nødvendigt at tage udgangspunkt i periodiseringen af oplysningerne i indkomstregistret

 

Oplysningerne skal som udgangspunkt indberettes én gang om måneden - senest den 10. i måneden efter den kalendermåned, oplysningerne vedrører. Hvis indberetter udbetaler løn pr. uge eller pr. 14. dag, vil de kunne indberette oplysningerne i forbindelse med hver udbetaling af indkomst, hvis de ønsker det. Oplysningerne skal dog senest være indberettet den 10. i den efterfølgende måned.

 

Det vil derfor ikke være muligt at lave en ”ren” ugebaseret beregningsmodel, der viderefører den eksisterende ordning. Jeg kan henvise til lovforslagets almindelige bemærkninger punkt 2.1.2. samt de specielle bemærkninger til § 1, nr. 1-3, ad § 49, stk. 1-3.

 

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen