Jeg vil gerne knytte et par bemærkninger til ændringsforslaget, for i forbindelse med høringen over lovforslaget har der været fremsat indvendinger fra flere sider.
Der er blevet givet udtryk for, at der var tale om bureaukratiske regler, og der har været bekymring for den manglende faglighed i et udvalg, hvis en part ikke var repræsenteret. Både fra arbejdsgiversiden og fra arbejdstagerorganisationer og interesseorganisationer er der blevet peget på, at det ikke fremgår tydeligt nok, at det udelukkende er personer med de rette kvalifikationer, som skal udpeges.
Jeg har selvfølgelig lyttet til indvendingerne, da det er vigtigt at sikre, at metoden til at opnå ligestilling er den rigtige. Reglerne skal gerne virke efter hensigten, og viser det sig, at ulemperne ved det bureaukrati, som reglerne eventuelt kan medføre, ikke står mål med fordelene, så vil jeg gerne se på, om det overhovedet er den måde, vi skal opnå ligestilling på.
Derfor kan det være relevant at se på, om der efter en længere årrække med samme type regulering skal tænkes nyt, både med hensyn til råd, nævn og udvalg og også med hensyn til ligestillingsredegørelser, som også er blevet kritiseret for at være for bureaukratiske.
Jeg vil gerne se på, om reglerne skal justeres, eller om områderne kan reguleres på en anden måde, og jeg har derfor indsat en revisionsbestemmelse i loven, så reglerne om råd, nævn og udvalg tages op i folketingssamlingen igen i 2010-11.