L 95 - Lov om digital indberetningsløsning til brug for anmeldelse af sygefravær samt anmodning om refusion af sygedagpenge og dagpenge efter barselloven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Myndighed/Afsender

Beskæftigelsesministeriet

Lovens ikrafttrædelsesdato

Dagen efter bekendtgørelse i Lovtidende

 

Kontaktperson

Mie Skovbæk Mortensen /Niels Bülow

Telefon

38 14 83 06 / 38 14 83 74

E-mail

[email protected] / [email protected]

 

 

Baggrund for loven

Det fremgår af regeringsgrundlaget fra november 2007, at regeringen ønsker at der etableres en obligatorisk digital indberetningsløsning til brug for anmeldelse af sygefravær samt anmodning om refusion af sygedagpenge og dagpenge efter barselloven (SDPI-løsningen). SDPI-løsningen vil give store administrative lettelser og bedre service for arbejdsgiverne samt store administrative lettelser for kommunerne.

 

Det fremgår endvidere af regeringens og KL´s aftale om kommunernes økonomi for 2009 (Kommuneaftalen 2009), at regeringen og KL er enige om en fuld digitalisering af kommunernes administration af syge- og barsel­dagpenge, hvor kommunerne har ansvaret for at etablere, drive, udrulle, videreudvikle og finansiere den nye løsning. 

 

Lovforslagets formål

Lovforslaget har tre formål. For det første at få fastlagt hvem der skal løse opgaven med at få etableret, drevet og vedligeholdt SDPI-løsningen. For det andet skal finansieringen af SDPI-løsningen fastlægges, og sidst men ikke mindst skal SDPI-løsningen gøres obligatorisk for både kommunerne, arbejdsgiverne, de selvstændige erhvervsdrivende og arbejdsløshedskasserne.

 

Den primære målgruppe for lovforslaget

Lovforslaget ændrer ikke på hvem, der er berettiget til at modtage sygedagpenge eller dagpenge efter barselloven. Der ændres alene på hvorledes kommunerne, arbejdsgiverne, de selvstændige erhvervsdrivende og arbejdsløshedskasserne skal administrere anmeldelse af sygefravær til kommunen samt anmodning om refusion af sygedagpenge og dagpenge efter barselloven.

 

·         De 98 kommuner.

·         Arbejdsgivere, der har pligt til at anmelde sygefravær til en dansk kommune, og kan anmode om refusion af sygedagpenge og dagpenge efter barselloven.

·         Selvstændige erhvervsdrivende, der skal anmelde sygefravær til en dansk kommune og anmode om refusion af sygedagpenge og dagpenge efter barselloven.

·         Arbejdsløshedskasserne, der skal afgive oplysninger til kommunerne i forbindelse med sager om sygedagpenge og dagpenge efter barselloven.

·         Selskabet

 

De sekundære målgrupper for lovforslaget

Ingen

 

Samlet vurdering

Har ingen ligestillingsmæssige konsekvenser.