Bidrag til Arbejdsmarkedsudvalgets betænkning over L 95 om sygedagpengedigitalisering (forslag til lov om digital indberetningsløsning til brug for anmeldelse af sygefravær samt anmodning om refusion af sygedagpenge og dagpenge efter barselloven)

 

 

 

 

 

 

 

Bidrag til betænkningen:

 

”Beskæftigelsesministeren har oplyst følgende over for udvalget:

 

Det har stor betydning, at der sættes fokus på at få digitaliseret arbejdsopgaver og udbrede brugen og fordelene ved at udveksle oplysninger. Det er således meget vigtigt, at der tænkes digitalisering ind i alle relevante lovforslag.

 

Det er netop også det fokus, som L 95 har. Den nye indberetningsløsning digitaliserer hele indberetningssiden af syge- og barseldagpengesager. Det er således ca. 1,7 mio. anmeldelser af sygefravær samt anmodning om syge- og barseldagpengerefusion, som bliver digitaliseret. Det er bestemt ingen lille opgave, og derfor er det vigtigt at holde fokus på, at det er indberetningenssiden af syge- og barselsdagpengesager som digitaliseres. Det er altså afgivelsen af oplysninger til kommunen, som er med i den løsning, der etableres ved dette lovforslag.

 

Det er forståeligt, at der er et stort ønske om at få set på, hvordan man kan sende en raskmelding fra kommunen til a-kasse. Men det vil ikke være fornuftigt at placere dette ønske i denne indberetningsløsning, da det ikke hører hjemme her.

 

Kommunerne og a-kasserne skal generelt have fastlagt, hvordan de fremover skal tilrettelægge understøtningen af den digitale kommunikation mellem kommuner og a-kasser. Der er aftalt en dialog herom. Spørgsmålet om digital kommunikation mellem kommunen og a-kassen i forbindelse med lediges raskmelding vil hensigtsmæssigt kunne inddrages heri.”