Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 29. januar 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 1 (L 95), som hermed besvares.

 

 

Spørgsmål nr. 1:

”Ministeren bedes oplyse baggrunden for, at selskabet bag SDPI-løsningen er organiseret som et aktieselskab.”

 

 

Endeligt svar:

Det fremgår af lovforslaget, at SDPI-løsningen skal ejes og drives af kommunerne via et aktieselskab, som ejes 100 pct. af KL. Derved bliver løsningen ejet af samtlige kommuner. KL er enig i denne konstruktion.

 

Baggrunden for at der er valgt et aktieselskab er, at KL har ønsket at det skal være Kommune Holding A/S, som skal have opgaven med at etablere, drive, vedligeholde og videreudvikle løsningen på vegne af kommunerne.

 

Kommune Holding A/S er et aktieselskab, som er 100 pct. ejet af KL. Kommune Holdings formÃ¥l er at drive informationsteknologisk virksomhed med de danske kommuner som primær kundegruppe. Opgaverne løses enten for en gruppe af kommuner, alle kommuner eller som fællesoffentlige løsninger. De udføres derfor i tæt samarbejde med kommunerne, KL og ministerierne.

 

Som det fremgår af lovforslaget, finansieres udgifter til SDPI-løsningen af kommunerne i form af bidrag, der beregnes og indbetales til Selskabet. Selskabet må alene benytte de kommunale bidrag til de nødvendige omkostninger til etablering, drift, vedligehold og videreudvikling af SDPI-løsningen. Selskabet må endvidere ikke udbetale udbytte eller foretage anden udlodning af overskud baseret på SDPI-løsningen. Det betyder, at Kommune Holding A/S ikke kommer til at tjene penge på SDPI-løsningen.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen