Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 29. januar 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 2 (L 95), som hermed besvares.

 

 

Spørgsmål nr. 2:

”Ministeren bedes oplyse regeringens målsætning for, hvornår det skal være muligt at håndtere en sygedagpengesag fuldt digitalt inkl. borgerens raskmeldinger - og i hvilket ministerium ligger udviklingsopgaven?”

 

 

Endeligt svar:

SDPI-løsningen er en indberetningsløsning til brug for anmeldelse af sygefravær samt anmodning om refusion af sygedagpenge og dagpenge efter barselloven. Det er således via denne løsning sagen ”fødes” i kommunerne. SDPI-løsningen skal således håndtere ca. 1,7 mio. indberetninger.

 

Når kommunen har modtaget sagen, sker den videre udveksling af oplysninger med borgeren uden for SDPI-løsningen. Det betyder, at borgerens aflevering af oplysninger til sagen, fx indsendelse af oplysningsskema, aflevering af lægeerklæringer, raskmelding mv. sker på anden vis. Tilsvarende skal kommunens udsendelse af breve til borgeren ikke ske gennem SDPI-løsningen, men ad andre kanaler som kommunen måtte vælge.

 

Én af disse andre kanaler vil være den kommende digitale dokumentboks. Det er ét af de 35 konkrete initiativer som skal udmønte ”Strategien for digitalisering af den offentlige sektor 2007-2010”. Strategien er udarbejdet af regeringen, Danske Regioner og KL.

 

Økonomistyrelsen, som har ansvaret for at etablere den digitale dokumentboks, har oplyst følgende om initiativet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Den digitale dokumentboks vil give borgere og virksomheder mulighed for, at sende, modtage og opbevare digitale dokumenter, mails mm. i en sikker to-vejs kommunikation med de offentlige myndigheder. Det er dog i udgangspunktet frivilligt for myndigheder, borgere og virksomheder at anvende den digitale dokumentboks f.eks. i forbindelse med en sag om sygedagpenge. Etablering af den digitale dokumentboks er p.t. i udbud. Når udbudsprocessen er afsluttet vil der kunne fastlægges en dato for idriftsættelse af dokumentboksen.”

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen